Συνεχίζεται η κόντρα Νίκα – Αναστασόπουλου: «Αποκλεισμός» του αντιπεριφερειάρχη από το Περιφερειακό Συμβούλιο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνεχίζεται η κόντρα Νίκα – Αναστασόπουλου: «Αποκλεισμός» του αντιπεριφερειάρχη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Συνεχίζεται η κόντρα Νίκα – Αναστασόπουλου: «Αποκλεισμός» του αντιπεριφερειάρχη από το Περιφερειακό Συμβούλιο

Share This


 Ένα ακόμα επεισόδιο στη σύγκρουση Νίκα – Αναστασόπουλου θεωρείται το «κόψιμο» του αντιπεριφερειάρχη από την συζήτηση για τα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Μπορεί ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, Στάθης Αναστασόπουλος, να έχει ως αρμοδιότητα τον πρωτογενή τομέα , ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, να μην τον συμπεριλάβει στους εισηγητές που θα ενημερώσουν το Περιφερειακό Συμβούλιο για τα αγροτικά ζητήματα της Περιφέρειας.

Πρόκειται για συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (15/11), στο πλαίσιο του Πε.Συ., κατά την οποία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα αναλυθούν «τα συνολικότερα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Παρότι το ζήτημα που θα συζητηθεί αποτελεί κατεξοχήν αρμοδιότητα του αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Στάθη Αναστασόπουλου, ο κ. Νίκας επέλεξε το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου να ενημερωθεί από τους χωρικούς αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η απόφαση του Π. Νίκα να «αποκλείσει» τον Στάθη Αναστασόπουλο από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ακόμα και σε θέματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητές του, αποτελεί ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ των δύο ανδρών, η οποία κορυφώθηκε πριν από λίγες μέρες, όταν δημόσια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε την παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη.

Έκτοτε και μέχρι σήμερα οι σχέσεις των δύο παραμένουν στον πάγο, παρότι ο Π. Νίκας δεν απέπεμψε άμεσα τον κ. Αναστασόπουλο, όπως έλεγαν οι πληροφορίες.

Πλέον, η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς θα διαφανεί αν ο κ. Νίκας θα επιμείνει στη θέση του και αν θα ξαναζητήσει την παραίτηση Αναστασόπουλου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αυριανή συνεδρίαση του Πε.Συ.:

Τα συνολικότερα προβλήματα των αγροτών και του πρωτογενούς τομέα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αποτελέσουν το πρώτο -από τα συνολικά 11 της ημερήσιας διάταξης- θέμα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία προγραμματίστηκε τελικά για μεθαύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 4 το απόγευμα.

Υπενθυμίζεται ότι το σώμα είχε εγκρίνει ομόφωνα ψήφισμα στήριξης στον αγροτικό κόσμο, σε σχετική συζήτηση που είχε γίνει κατά την προηγούμενη συνεδρίασή του, την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages