Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Εκδήλωση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Καλαμάτας για την Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Share This

 


Η Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών είναι αφιερωμένη στις γυναίκες, που έχουν υποστεί ή συνεχίζουν να υπόκεινται, οποιαδήποτε μορφή βίας (σωματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική, κ.α.), σε όλο τον κόσμο.

Η Ημέρα αυτή, θεσμοθετημένη για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1999 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, έχει ως στόχο την παγκόσμια και πανανθρώπινη ανάδειξη του σημαντικότατου αυτού ζητήματος, όχι μόνο για τις γυναίκες, αλλά και για ολόκληρο τον πληθυσμό. Η Βία κατά των Γυναικών, επηρεάζει αρνητικά την ευημερία τους, εμποδίζοντάς τες παράλληλα να συμμετέχουν ως ισότιμα μέλη στην κοινωνία. Επηρεάζει τις οικογένειές τους, το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο ζουν και δραστηριοποιούνται, καθώς και τη χώρα ως σύνολο.

Τουλάχιστον 155 χώρες έχουν θεσμοθετήσει νόμους ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία, ενώ σε 144 υπάρχει νομοθεσία  για τη σεξουαλική παρενόχληση στον εργασιακό χώρο (ΟΗΕ & Παγκόσμια Τράπεζα, 2020). Παρόλα αυτά, οι προκλήσεις της πλήρους εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου παραμένουν έως και σήμερα, εμποδίζοντας την πρόσβαση των γυναικών στη Δικαιοσύνη και την Ασφάλεια. Πολλές φορές η ατιμωρησία και η αναλγησία θεμελιώνουν πρακτικές, οι οποίες παγιώνονται και γίνονται ο κανόνας σε αρκετές περιπτώσεις, παρά η εξαίρεση.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Καλαμάτας, θέλοντας και φέτος να τιμήσει την Ημέρα αυτή, προγραμματίζει εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00, στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν επίσης η Επιμελήτρια Ανηλίκων και εκπρόσωποι της Αστυνομίας και του Δικηγορικού Συλλόγου.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καλαμάτας, έχοντας ήδη συμπληρώσει 10 χρόνια λειτουργίας, συνεχίζει να παρέχει ΔΩΡΕΑΝ και με απόλυτη εμπιστευτικότητα υπηρεσίες  συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα έμφυλης  βίας, ενθαρρύνοντας και βοηθώντας τες να άρουν την επιτρεπτικότητα απέναντι στη Βία.

Το μήνυμά μας και φέτος είναι: «Σπάσε τη σιωπή, δεν είσαι η μόνη, δεν είσαι μόνη».

 

Η Πράξη με τίτλο: «Λειτουργία Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας σε τοπικό επίπεδο στο Δήμο Καλαμάτας» του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2021-2027» συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages