Εκδήλωση Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας για την Παλαιστίνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκδήλωση Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας για την Παλαιστίνη

Εκδήλωση Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας για την Παλαιστίνη

Share This


 Εκδήλωση – συζήτηση για την Παλαιστίνη οργάνωσε η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας το Σάββατο, στο αμφιθέατρο Φιλαρμονικής, στις 7 το απόγευμα.

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε μίλησαν η Ζακία Ακρα, δρ. Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων – ερευνήτρια και αρχισυντάκτρια στο Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών (ΚΕΜΜΙΣ) και η Δήμητρα Κυρίλλου, πολιτικός μηχανικός-ακτιβίστρια “ένα καράβι για τη Γάζα”.

Η Αντιφασιστική Κίνηση αναφέρει ότι “δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη” και παρατηρεί: “Το πρόβλημα της Παλαιστίνης έχει βαθιές ρίζες και δεν ξεκίνησε μετά την επίθεση της Χαμάς. Από το 1917 οι Αγγλο-Γάλλοι αποικιοκράτες υποσχέθηκαν στο σιωνιστικό κίνημα την ίδρυση Εβραϊκού κράτους στην περιοχή της Παλαιστίνης, μια περιοχή στην οποία υπήρχαν ελάχιστοι στο θρήσκευμα Εβραίοι. Αυτό γίνεται πράξη αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο με απόφαση του ΟΗΕ. Το 1948 ξεκινάει η πρώτη μεγάλη δίωξη Παλαιστινίων από την περιοχή. Περίπου 1.500.000 Παλαιστίνιοι διώχνονται βίαια από τον τόπο τους, παίρνοντας τον δρόμο της προσφυγιάς, διασκορπίζονται σε διάφορες χώρες της ευρύτερης περιοχής, όταν ακόμη και σήμερα οι απόγονοί τους δεν έχουν τη δυνατότητα επιστροφής στον τόπο καταγωγής. Από τότε μέχρι σήμερα το κράτος του Ισραήλ καταπιέζει, εξευτελίζει, φυλακίζει, βασανίζει και δολοφονεί Παλαιστίνιους με ή χωρίς αφορμή, επεκτείνει συνεχώς την γεωγραφική περιοχή του άλλοτε με πόλεμο και άλλοτε με βίαιους εποικισμούς.

Το Ισραήλ είναι το μόνο αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος δίχως αναγνωρισμένα σύνορα Αποτέλεσμα: σήμερα οι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι αποτελούσαν την τεράστια πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής, να έχουν περιοριστεί σε δυο μικρά κομμάτια γης, την Δυτική Οχθη και την Λωρίδα της Γάζας – την μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου – με τις συνθήκες της ζωής τους να είναι άθλιες και ουσιαστικά να εξαρτώνται από τις κυβερνήσεις του Ισραήλ και τους εποίκους”.

Και καταλήγει “νίκη στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages