Hellenic Seaplanes: Ενεργοποίηση των υποδομών στην Καλαμάτα μέσα στο 2024 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Hellenic Seaplanes: Ενεργοποίηση των υποδομών στην Καλαμάτα μέσα στο 2024

Hellenic Seaplanes: Ενεργοποίηση των υποδομών στην Καλαμάτα μέσα στο 2024

Share This

 


Το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο είναι μία στροφή πριν από την αποθαλάσσωσή του, με τη Hellenic Seaplanes να ξεκινά άμεσα την εφαρμογή του πλάνου για πτήσεις, ανεβάζοντας τον πήχη στις μεταφορές της χώρας.

Η εταιρεία έχει ήδη ενημερώσει τη διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Κέρκυρας για την πρόθεση της να επιχειρεί στο Ιόνιο Πέλαγος με βάση το υδατοδρόμιο της Κέρκυρας.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός για τα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, εάν όλα κυλήσουν ομαλά, περιλαμβάνει και την ενεργοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων Πελοποννήσου και Σποράδων, αξιοποιώντας τις αδειοδοτημένες υποδομές σε Καλαμάτα, Κυλλήνη, Πάτρα, Σκύρο, Σκόπελο, Βόλο και Αλόννησο.

Όπως υποστηρίζεται, τα δρομολόγια των υδροπλάνων σχεδιάζονται να είναι καθημερινά, επιτρέποντας τη χρήση των αεροσκαφών και για charter πτήσεις κατόπιν διαθεσιμότητάς τους, ενώ ο προγραμματισμός της εταιρείας για το προσεχές καλοκαίρι θα περιλαμβάνει και πακέτα περιηγητικών πτήσεων πάνω από δημοφιλή θέρετρα και νησιωτικούς και παραθαλάσσιους προορισμούς.

Το πρώτο επιβατικό υδροπλάνο στην Ελλάδα
Η άφιξη του πρώτου επιβατικού υδροπλάνου στην Ελλάδα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό σταθμό στην ανάπτυξη του μεταφορικού κλάδου στη χώρα μας. Με τη δυνατότητά του να συνδέει αρκετούς προορισμούς της Ελλάδας αεροπορικώς, αξιοποιώντας το υδάτινο στοιχείο και τα πολυάριθμα νησιά μας, τα υδροπλάνα αποτελούν κλειδί για τη δημιουργία νέων αναπτυξιακών ευκαιριών που στηρίζονται σε άμεσα και εφαρμόσιμα πλάνα, έτοιμα να ανοίξουν το δρόμο στις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας.

Το νεοαφιχθέν επιβατικό υδροπλάνο, που πλέον στεγάζεται στη βάση υποστήριξης της Ifly στα Μέγαρα, πρόκειται για ένα Caravan C-208, της αμερικάνικης κατασκευάστριας εταιρείας, CESSNA, και περιμένει τη νηολόγηση του από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

To συγκεκριμένο υδροπλάνο πρόκειται για αμφίβιο τύπο αεροσκάφους που θα δραστηριοποιηθεί στο δίκτυο υδατοδρομίων της Ελλάδας με τη χρήση πλωτήρων, σε συνδυασμό με το υπάρχον δίκτυο αεροδρομίων.

Το Cessna Caravan C-208 είναι ιδανικό για οργανωμένα-τακτικά αεροπορικά δρομολόγια, ναυλωμένες (charter) ιδιωτικές πτήσεις, καθώς και ταξίδια περιηγητικού-τουριστικού περιεχομένου.

Το πολυτελές υδροπλάνο διαθέτει χωρητικότητα 8-12 θέσεων και με μέση ταχύτητα τα 300 χλμ./ώρα, προορίζεται να δώσει έξυπνες λύσεις για γρήγορη μετακίνηση ντόπιων, αλλά και τουριστών επιβατών μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Η Hellenic Seaplanes προχώρησε πρόσφατα στο ντύσιμο του πρώτου της αεροσκάφους, «περνώντας» την εταιρική της ταυτότητα και τα χρώματά της στο εξωτερικό και στο εσωτερικό μέρος του, με το σύνθημα της εταιρείας, Ενώνουμε την Ελλάδα – Connecting Greece, να κυριαρχεί και να υπενθυμίζει την αποστολή της για πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι, σε όλη την Ελλάδα!

Η άφιξη του πρώτου επιβατικού υδροπλάνου στην Ελλάδα αποτελεί μόνο την αρχή, καθώς, όπως προκύπτει από την εταιρεία, στόχος είναι η ενίσχυση του στόλου της με άλλα δύο υδροπλάνα μέσα στο επόμενο έτος, ώστε βάσει του επιχειρησιακού της σχεδιασμού να είναι έτοιμη να ικανοποιήσει πολλαπλές πτήσεις στους τουριστικούς προορισμούς και τα νησιά!

Το «ζήτημα» για τις πρώτες πτήσεις των υδροπλάνων το 2024
Παράλληλα με τις προετοιμασίες για τα εναρκτήρια δρομολόγια με υδροπλάνα, γίνεται αγώνας δρόμου ώστε να είναι εξίσου έτοιμες οι λειτουργικές συνθήκες που θα επιτρέψουν τις πρώτες αποθαλασσώσεις.

Στο κέντρο του ενδιαφέροντος αυτών είναι η προσπάθεια που γίνεται για την εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών, όπως και η επιχειρησιακή ετοιμότητα των πρώτων υδατοδρομίων που θα ανοίξουν τις πύλες τους για να υποδεχτούν επιβάτες.

Τα τελευταία νέα σχετικά με την αδειοδότηση των υδροπλάνων φέρνουν στο προσκήνιο την έντονη κινητικότητα της Hellenic Seaplanes για τη νηολόγηση του πρώτου αεροσκάφους της ώστε να ακολουθήσουν και τα επόμενα υδροπλάνα, όπου εκτελείται από την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας (Α.Π.Α.).

Παρότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έως τώρα, η πλευρά των υδροπλάνων ευελπιστεί ότι θα λάβει εγκαίρως όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις, για να δραστηριοποιηθεί τους πρώτους μήνες του 2024 στο δίκτυο υδατοδρομίων που έχει δημιουργήσει.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages