2 στέγες διαβίωσης για άτομα με αυτισμό θα δημιουργηθούν στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2 στέγες διαβίωσης για άτομα με αυτισμό θα δημιουργηθούν στην Καλαμάτα

2 στέγες διαβίωσης για άτομα με αυτισμό θα δημιουργηθούν στην Καλαμάτα

Share This

 


Εντάχθηκε το έργο από την περιφέρεια στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027»

Τη δημιουργία στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αυτισμό στη Μεσσηνία, προβλέπει το έργο που υπέγραψε και ενέταξε στο Πρόγραμμα «ΠΕΠ Πελοπόννησος 2021-2027», ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το συνολικό κόστος της πράξης είναι 541.094,54 ευρώ με ημερομηνία έναρξης την 1η Φεβρουαρίου του 2024 και ημερομηνία λήξης τις 27 Φεβρουαρίου 2026.

Το έργο αφορά τη δημιουργία και λειτουργία δύο Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με αυτισμό και νοητική υστέρηση.

Βασική επιδίωξη είναι οι στέγες να παρέχουν φιλοξενία και διαμονή ατόμων που είτε δεν έχουν το κατάλληλο υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, είτε βιολογικά η οικογένεια δεν μπορεί να τα υποστηρίξει.

Έτσι προάγεται η αποϊδρυματοποίηση και η προαγωγή της κοινωνικής ένταξης των ασθενών με διαταραχές αυτιστικού φάσματος και νοητική υστέρηση. Η δυναμικότητα της μίας Στέγης θα ανέρχεται σε τέσσερα άτομα και της άλλης σε εννέα, τα οποία θα υποστηρίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό.

Υπάρχει η πρόβλεψη για στέγαση των δομών σε κατάλληλα διαμορφωμένο ενοικιαζόμενο κτήριο, το οποίο βρίσκεται εντός του αστικού ιστού της πόλης της Καλαμάτας και μετά τις απαραίτητες διαμορφώσεις θα καλύπτει όλες τις προδιαγραφές που ορίζονται.

Η διαμόρφωση των χώρων θα γίνει με βάση το νομικό πλαίσιο και θα περιλαμβάνει για κάθε Στέγη καθιστικό και τραπεζαρία, υπνοδωμάτια, κουζίνα, χώρους υγιεινής και βοηθητικούς χώρους. Στις Στέγες θα εγκατασταθεί όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός για τη λειτουργία τους και θα υπάρξει μέριμνα για τη στελέχωσή τους με το ενδεικνυόμενο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό. Οι διαμένοντες στις ΣΥΔ θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά σε καθημερινές δραστηριότητες, εντός και εκτός των ΣΥΔ, σύμφωνα με ημερήσιο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages