Σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων με κορωνοϊό – 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σοβαρή  αύξηση των κρουσμάτων με κορωνοϊό – 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σοβαρή αύξηση των κρουσμάτων με κορωνοϊό – 30 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Share This

 


Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μεσσηνία είναι πολύ δύσκολη, καθώς παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες και αναμένεται να κορυφωθεί λόγω και των αυξημένων κοινωνικών επαφών στα γιορτινά τραπέζια.

Σύνηθες είναι εκατοντάδες κόσμου να σπεύδει είτε σε μικροβιολογικά κέντρα, είτε σε φαρμακεία, είτε στα σημεία που ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί Rapid Test και να υποβάλλεται σε έλεγχο. Στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας, την Τρίτη, από τα 185 διενεργηθέντα τεστ, 80 επιβεβαιώθηκαν ως θετικά. Στο νοσοκομείο, στην κλινική Covid, νοσηλεύονται πάνω από 30 ασθενείς, ενώ εξετάζεται η πιθανή επέκταση της μονάδας. Η μονάδα Βραχείας έχει μετατραπεί σε χώρο υποδοχής, εξέτασης και αξιολόγησης ασθενών με κορωνοϊό.

Το ανησυχητικό, βέβαια, αυτή τη φορά, κυρίως με τον κορωνοϊό, είναι ότι μπορεί κάποιος να έχει συμπτώματα, άρα και να νοσεί, όμως τα τεστ στα οποία υποβάλλεται τις πρώτες μέρες να είναι αρνητικά, κι έτσι να συνεχίζει κανονικά τις συναναστροφές του με κόσμο και άθελά του να μεταδίδει.

Από τον ΕΟΔΥ συστήνεται ισχυρά να τηρούνται από τον γενικό πληθυσμό τα μέτρα πρόληψης των ιογενών λοιμώξεων του αναπνευστικού: υγιεινή των χεριών, συστηματικος αερισμός κλειστών χώρων, απομόνωση επί συμπτωμάτων, συνεχή χρήση μάσκας ειδικά σε χώρους με συνωστισμό, περιορισμός επαφών με ευάλωτα άτομα και πραγματοποίηση διαγνωστικών ελέγχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages