“Στον αέρα” η αποπεράτωση του ανοιχτού θεάτρου Μάνης στην Πλάτσα-Απεντάχθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Στον αέρα” η αποπεράτωση του ανοιχτού θεάτρου Μάνης στην Πλάτσα-Απεντάχθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου

“Στον αέρα” η αποπεράτωση του ανοιχτού θεάτρου Μάνης στην Πλάτσα-Απεντάχθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου

Share This

 


Διαβεβαίωση του νέου Δημάρχου Δυτικής Μάνης οτι θα φροντίσει να ολοκληρωθεί το έργο

Τα απόνερα της θητείας Γιαννημάρα έρχονται να ταράξουν τη νέα δημοτική αρχή Δυτικής Μάνης που ανέλαβε μόλις χθες. Η απόφαση απένταξης από το ΠΕΠ Πελοποννήσου της αποπεράτωσης του ανοιχτού θεάτρου στην Πλάτσα του Δήμου Δυτικής Μάνης, και απώλειας των 722.000 ευρώ που είχαν εξασφαλιστεί για να γίνει το έργο, είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη για τον Δήμο. Η απόφαση ελήφθη από τον πρώην περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα στις 27/12/2023, αφού για δύο ολόκληρα χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο, δεν είχε γίνει τίποτα για να προχωρήσει το έργο και να ολοκληρωθεί.

Σήμερα, ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Χιουρέας ήρθε αντιμέτωπος με τη δεινή αυτή εξέλιξη, που κόβει τη χρηματοδότηση του έργου. Ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Μάνης διαβεβαιώνει ότι θα φροντίσει να βρεθεί νέα χρηματοδότηση ώστε να αποπερατωθεί επιτέλους το έργο. Σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Βρέθηκα σήμερα στη δυσάρεστη θέση να παραλάβω την πράξη απένταξης (27/12/2023) του έργου “ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΜΑΝΗΣ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΚΟΙΝΟΥ” από το Π.Ε.Π. Πελοποννήσου. Θέλω να διαβεβαιώσω τους συνδημότες μου ό,τι θα πράξω ό,τι είναι δυνατόν για την επαναχρηματοδότηση και υλοποίηση του έργου“.

Να υπενθυμίσουμε ότι το έργο είχε ενταχθεί στις 26/03/2021 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Πελοπόννησος 2014-2021” με χρηματοδότηση 722.000 ευρώ, με συμβατικό χρόνο περαίωσης έναν χρόνο, και αφορούσε κυρίως την κατασκευή τουαλετών για το κοινό και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου.  Δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2023, η ανάδοχος εταιρεία υπέβαλε αίτηση διάλυσης της σύμβασης έργου, η οποία και έγινε δεκτή από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μεσσηνίας, “λόγω μη έκδοσης της οικοδομικής άδειας που απαιτούνταν για την έναρξη κατασκευής του έργου”. Και επειδή δεν είχε ξεκινήσει διαδικασία επαναδημοπράτησης του έργου, και με δεδομένο ότι το συγκεκριμένο ΠΕΠ έληγε στις 31/12/2023, αποφασίστηκε από τον πρώην περιφερειάρχη η απένταξη του έργου, καθώς ” δεν υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου εντός του ΠΕ Πελοποννήσου”, όπως επισημαίνεται στη σχετική απόφαση απένταξης του έργου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages