Τα 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο επαναπροκηρύσσονται και στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο επαναπροκηρύσσονται και στη Μεσσηνία

Τα 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο επαναπροκηρύσσονται και στη Μεσσηνία

Share This

 Τα 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο επαναπροκηρύσσονται, με το έργο “Κατασκευή έργων υποδομής Σταθμών Μ


εταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ)” να βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η αναθέτουσα αρχή είναι ο Περιφερειακός Σύνδεσμος Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το συνολικό κόστος, με ΦΠΑ, ανέρχεται σε 7,4 εκατομμύρια ευρώ (αξία χωρίς ΦΠΑ: 5,96 εκατομμύρια ευρώ). Η δημοπράτηση θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιανουαρίου 2024, ενώ η αποσφράγιση των προσφορών προγραμματίζεται για την 1η Φεβρουαρίου 2024.

Η προβλεπόμενη διάρκεια του έργου εκτιμάται σε 12 μήνες από την υπογραφή της αντίστοιχης σύμβασης. Επίσης, πρόκειται για έργο δημόσιων συμβάσεων που χρηματοδοτείται εν όλω ή εν μέρει από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το έργο περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή όλων απαραίτητων εγκαταστάσεων και έργων υποδομής επτά (7) μόνμων Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου που απαιτείται σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη για την πλήρη και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ.

Στο φυσικό αντικείμενο περιλαμβάνονται ενδεικτικά τα έργα διαμόρφωσης των γηπέδων, τα βασικά έργα των ΣΜΑ (πλατώματα, γεφυροπλάστιγγες, οικίσκοι φύλαξης, χώροι αποθήκευσης άδειων απορριμματοκιβώτιων υποδοχής με ενσωματωμένο συμπιεστή – Press Containers, κτλ.), τα έργα υποδομής που απαιτούνται για την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των ΣΜΑ (στεγανές σηπτικές δεξαμενές, δίκτυο ύδρευσης – άρδευσης – πυρόσβεσης – ομβρίων, αντικεραυνική προστασία, ηλεκτρολογική εγκατάσταση, εσωτερική οδοποιία, κτλ.), η κατασκευή του φωτοβολταϊκού πάρκου κλπ.

Οι θέσεις εκτέλεσης των εργασιών είναι οι κάτωθι:

1. Δήμος Λουτρακίου, Περαχώρας, Αγίων Θεοδώρων, στους Αγίους Θεοδώρους
2. Δήμος Βόρειας Κυνουρίας, στη θέση ‘ΚΑΡΑΧΑΣΑΝΙ” εκτός ορίου οικισμού Άστρους
3. Δήμος Νότιας Κυνουρίας, στη θέση “ΤΣΟΥΜΙΑΣ” εκτός σχεδίου της Δ.Κ. Λεωνιδίου
4. Δήμος Μονεμβασιάς, στη Θέση Χέρωμα εκτός σχεδίου Κοινότητας Αγ. Αποστόλων Δ.Ε. ΒΟΙΩΝ
5. Δήμος Δυτικής Μάνης, στη θέση “ΔΥΟ ΠΕΤΡΕΣ”, κοινότητα Προσηλίου, Δ.Ε. Λεύκτρου
6. Δήμος Ελαφονήσου, εκτός ορίων οικισμού Ελαφονήσου
7. Δήμος Καλαμάτας, εκτός ορίων οικισμού Τ.Κ. Αντικαλάμου Δήμου Καλαμάτας (για την εξυπηρέτηση των Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages