Τα μέτρα με… μέτρο και η ακρίβεια με το… κιλό στην αγορά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τα μέτρα με… μέτρο και η ακρίβεια με το… κιλό στην αγορά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας

Τα μέτρα με… μέτρο και η ακρίβεια με το… κιλό στην αγορά της Καλαμάτας και Μεσσηνίας

Share This

 


Κάτι περισσότερο από προβληματισμένοι και σίγουρα απαισιόδοξοι για τη συνέχεια, δηλώνουν οι καταναλωτές, μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας που αποφάσισε να λάβει η κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά ήταν όσα σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, Απόστολος Ραυτόπουλος, τονίζοντας πως αν είχαν επιτύχει τα προηγούμενα μέτρα, δε θα χρειάζονταν επιπρόσθετα. «Μέσα στο χρόνο, σχεδόν έχουν διπλασιαστεί οι τιμές των βασικών αγαθών που όλοι χρειάζονται για το νοικοκυριό τους. Για να αναγκαστεί η κυβέρνηση να λάβει τρίτη δέσμη μέτρων, σημαίνει πως οι πρώτες απέτυχαν, όπως και οι έλεγχοι», επεσήμανε ο κ. Ραυτόπουλος, ο οποίος μίλησε και με παραδείγματα.
 «Ένα αλλαντικό που είχε πριν το ταμπελάκι της μόνιμης μείωσης τιμής 2,94 ευρώ το κιλό, πήγε 3,93 ευρώ μετά τη μείωση τιμής. Όσπρια ελληνικά από την Καστοριά είχαν 13,36 ευρώ πριν τη μείωση και την ίδια ακριβώς τιμή, μετά τη μείωση δήθεν της τιμής», ανέφερε ο κ. Ραυτόπουλος, τονίζοντας πως τα μέτρα, προφανώς δεν πέτυχαν, ενώ όσα προωθούνται δε θα έχουν αποτέλεσμα, αφού οι βιομηχανίες δεν έχουν λόγο να μειώσουν τις τιμές. «Ανάλογα με τις πωλήσεις που έχουν οι αλυσίδες, οι βιομηχανίες κάνουν μειώσεις ή …δωράκια», είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, ο οποίος στάθηκε στα… τερτίπια των εταιρειών και φυσικά στα πρόστιμα, τα οποία όπως σημείωσε δεν έχουν αντίκτυπο στον καταναλωτή. 
«Σε τι εξυπηρετούν τον καταναλωτή τα πρόστιμα; Κι επίσης, εκείνοι που… κλέβουν τον καταναλωτή, μετά τα πρόστιμα έχουν μειώσει τις τιμές;», διερωτήθηκε ο Απόστολος Ραυτόπουλος, παρατηρώντας πως οι αρχικές τιμές πριν το πρόστιμο, είναι ίδιες και μετά. «Τα κέρδη είναι τόσο πολλά που δεν τους ενδιαφέρει», είπε εκτιμώντας μεταξύ άλλων πως η χρονιά που μόλις ξεκίνησε θα είναι εξίσου δύσκολη, αφού θα υπάρχουν περαιτέρω ανατιμήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages