Αγιασμός των Υδάτων στην Μεσσήνη στην γέφυρα του Παμίσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αγιασμός των Υδάτων στην Μεσσήνη στην γέφυρα του Παμίσου

Αγιασμός των Υδάτων στην Μεσσήνη στην γέφυρα του Παμίσου

Share This


 Με θρησκευτική λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου στη Μεσσήνη. Πλήθος πιστών παρακολούθησε τον καθαγιασμό των υδάτων που πραγματοποιήθηκε και φέτος, από τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου.

Το πρωί, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου. Μετά το πέρας της, οι πιστοί με τη συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής, κατευθύνθηκαν προς τη γέφυρα του ποταμού Παμίσου, όπου έγινε ο αγιασμός των Υδάτων και η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού.
Την τελετή καθαγιασμού και την ρίψη του Σταυρού παρακολούθησαν αιρετοί και δημότες. Αμέσως μετά ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος εξέφρασε τις ευχές του προς όλους:
«Παρακολουθήσαμε και φέτος τον καθαγιασμό των υδάτων του ποταμού Παμίσου που αποτελεί για τον Δήμο μας σύμβολο δύναμης και ευφορίας. Με τις ευλογίες των υδάτων σήμερα, παίρνουμε δύναμη όλοι μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον καθημερινό μας αγώνα για το καλό του τόπου. Εύχομαι χρόνια πολλά με υγεία και φώτιση πρωτίστως σε εορτάζουσες και εορτάζοντες αλλά και σε όλο τον κόσμο, να έχουμε μία ευλογημένη χρονιά».

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages