Σύγχρονος αξονικός τομογράφος έρχεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Τέθηκε το πρόβλημα της Ογκολογικής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σύγχρονος αξονικός τομογράφος έρχεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Τέθηκε το πρόβλημα της Ογκολογικής

Σύγχρονος αξονικός τομογράφος έρχεται στο Νοσοκομείο Καλαμάτας-Τέθηκε το πρόβλημα της Ογκολογικής

Share This


 Εξαγγελίες για έναν σύγχρονο αξονικό τομογράφο πολλαπλών τομών που θα έρθει το επόμενο διάστημα και θα εξοπλίσει το Νοσοκομείο Καλαμάτας, έκανε ανήμερα της Υπαπαντής ο Διοικητής της 6ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης. Όπως δήλωσε, πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα, το οποίο θα χρηματοδοτήσει πλήρως η 6ΥΠΕ και το οποίο θα εξυπηρετήσει περιστατικά και παθήσεις όλων των ειδικοτήτων.

Να υπενθυμίσουμε ότι πριν δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2021, είχαν εισηγηθεί οι καρδιολόγοι γιατροί του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Κουδούνης και  Μανώλης Μάκαρης να γνωμοδοτήσει θετικά η 6ΥΠΕ για την απόκτηση σύγχρονου αξονικού τομογράφου 128 τομών, και το Δ.Σ. του Νοσοκομείου είχε αποφανθεί θετικά. Σήμερα, δύο χρόνια μετά, ο Διοικητής της 6ΥΠΕ ανακοίνωσε την απόκτηση του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Επίσκεψη του Διοικητή στο Γ.Ν. Καλαμάτας όπου συνοδευόμενος από την Διοικήτρια του νοσοκομείου Ελένη Αλιφέρη, επισκέφθηκε όλους τους χώρους και τα τμήματα του νοσηλευτικού ιδρύματος, συζητώντας με το επιστημονικό προσωπικό τους, εργαζόμενους αλλά και τους νοσηλευόμενους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με σύσκεψη στο γραφείο της διοικήτριας του νοσοκομείου όπου συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της υγειονομικής μονάδας.

Οι ασθενείς θα είναι σε θέση να πραγματοποιούν εκτός από εξετάσεις ρουτίνας και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως αξονική στεφανιογραφία, αξονική αγγειογραφία, αξονική πυελογραφία, αξονική κολονοσκόπηση, με εξοπλισμό εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης στο χώρο της αξονικής τομογραφίας, διασφαλίζοντας αποτελέσματα υψηλής αξιοπιστίας.

Σε ότι αφορά νέες ογκολογικές θεραπείες αυτές θα τις αναλάβει ογκολόγος του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, κ. Περουκίδης, ενώ για τις θεραπείες που ήδη τρέχουν την ευθύνη των εκχύσεων και των ογκολογικών εξετάσεων θα τις έχει ο αιματολόγος, κ. Αδαμόπουλος. Λύση που τη χαρακτήρισε “άμεση” προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με την απουσία της ογκολόγου που βρίσκεται σε αναρρωτική, ενώ ήδη επεξεργάζονται και άλλες λύσεις, προκειμένου να δημιουργήσουν “μια πιο μόνιμη κατάσταση” στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπως είπε χαρακτηριστικά. Ενώ συμπλήρωσε ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να προκηρυχθούν οι θέσεις για όλα τα οργανικά κενά που υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages