Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά των διώξεων μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά των διώξεων μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατά των διώξεων μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας

Share This


 
“H τρομοκρατία των εκδικητικών διώξεων δε θα περάσει. Καμία δίωξη στους συλληφθέντες της 6/12/20. Να απαλλαγούν οι δικαζόμενοι στην Καλαμάτα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφερόμενοι στη δίκη μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας για την συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου το 2020.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Στις 24 Ιανουαρίου δικάζονταν (σ.σ. αναβλήθηκε για 27/5) τρεις αγωνιστές-μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης που συνελήφθησαν στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας στις 6/12/20, κατηγορούμενοι για τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση την ημέρα μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Εκείνη τη μέρα είχε επιβληθεί σε όλη τη χώρα καθεστώς αστυνομοκρατίας, απαγόρευσης κάθε συγκέντρωσης και επιβολής προστίμων και είχε εξαπολυθεί ένα πογκρόμ επιθέσεων και συλλήψεων, λίγες μέρες μετά την άγρια καταστολή στις διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου το 2020. Αυτή η επιχείρηση εξελισσόταν δήθεν στο όνομα της καταπολέμησης της πανδημίας, παρότι οι διαδηλωτές είχαν μέσα προστασίας και βρίσκονταν σε ανοικτούς χώρους, ενώ μετά τις συλλήψεις τους στοιβάζονταν σε κλούβες και στο αστυνομικό τμήμα σε απαράδεκτες συνθήκες.

Εκείνες τις μέρες της έξαρσης της πανδημίας η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιδιδόταν στην πλέον καταστροφική πολιτική που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποστελεχωμένο και διαλυμένο και μοναδική έννοια των κυβερνώντων πώς θα ενισχύσουν τις ιδιωτικές κλινικές και πώς θα ροκανίσουν οι “ημέτεροι” το δημόσιο χρήμα.

Οι εκκλήσεις των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και του λαού για ενίσχυση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας αντιμετωπίστηκαν με χλευασμό από τους αρμόδιους υπουργούς και τους “εθνικούς επιδημιολόγους”, αλλά και με ξύλο και δακρυγόνα. Με τον ίδιο τρόπο στη Νέα Σμύρνη και αλλού αντιμετωπίστηκε ο κόσμος που ζήτησε μια ανάσα οξυγόνου και ανθρώπινης επαφής. Κυριαρχούσαν οι αντιεπιστημονικές υποδείξεις των διορισμένων επιτροπών, η παραπληρόφορηση των χρυσοπληρωμένων ΜΜΕ και προσπαθούσαν να ενοχοποιήσουν την κοινωνία επιβάλλοντας το δόγμα της «ατομικής ευθύνης».

Η συγκεκριμένη πολιτική δίκη είναι κομμάτι της γενικότερης επιχείρησης της κυβέρνησης και του συστήματος για περιστολή των δημοκρατικών ελευθεριών με τις απαγορεύσεις διαδηλώσεων, τις επιθέσεις σε βάρος εργαζόμενων που αγωνίζονται, την αστυνομική βία ενάντια σε κινητοποιήσεις, όπως στα Εξάρχεια και αλλού, την επιχείρηση επιβολής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, το καθολικό δίκτυο παρακολουθήσεων-νομιμοποίησης του χαφιεδισμού.

Θέλουν να ποινικοποιήσουν την πολιτική δράση για να βάλουν το λαό στο γύψο! Για να αποδεχτεί την φτώχεια, την ανεργία, τον εργασιακό μεσαίωνα. Για να αποδεχτεί να είναι πανάκριβο το ρεύμα, το νερό, τα βασικά είδη ανάγκης. Για να αποδεχτεί την εμπλοκή της χώρας και του λαού στους μεγαλύτερους πολεμικούς κινδύνους.

Απαιτούμε να αθωωθούν όλοι οι αγωνιστές – να διαγραφούν τα πρόστιμα!

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη διαδήλωση, την κινητοποίηση, την απεργία και την πολιτική δράση!

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει, του λαού η πάλη θα τη σπάσει!”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages