Ενημερωτική δράση για την νεοσύστατη δομή Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ενημερωτική δράση για την νεοσύστατη δομή Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Μεσσηνίας

Ενημερωτική δράση για την νεοσύστατη δομή Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Μεσσηνίας

Share This

 


ΚοιΣΠΕ (δομή Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης), όπου θα μπορούν να βρίσκουν δουλειά, μέσα σε ένα προστατευμένο περιβάλλον, άτομα με αυτισμό, νοητική υστέρηση, σύνδρομο Down ή άλλες περιπτώσεις

Ανοικτή ενημερωτική δράση στην πλατεία της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών φαρμακοποιών Ελλάδας, του νεοσύστατου Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) Μεσσηνίας.


image00003

Οι Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί Περιορισμένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.) είναι μονάδες ψυχικής υγείας και στο πλαίσιο λειτουργίας τους αναπτύσσουν προγράμματα και δραστηριότητες που αποβλέπουν στην κοινωνικό-οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με σοβαρά ψυχοκοινωνικά προβλήματα συμβάλλοντας στην αποκατάστασή τους και στην κατά την δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια. Ταυτόχρονα αποτελούν κοινωνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών. Αποτελούν μια ιδιαίτερη μορφή συνεταιρισμών αφού παράλληλα είναι παραγωγικές και εμπορικές μονάδες αλλά και μονάδες ψυχικής υγείας. σύμφωνα με την παράγραφο 4 του Άρθρου 12 του Ν. 2716/1999 μέλη του Κοι.Σ.Π.Ε. μπορούν να γίνουν:
1. Φυσικά πρόσωπα, οι οποίοι λόγω ψυχικής διαταραχής έχουν ανάγκη αποκατάστασης.
2. Ενήλικες που εργάζονται στο χώρο της ψυχικής υγείας.
3. Νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου

Στην προσπάθειά σύστασης και λειτουργίας του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, οι φορείς που συμμετέχουν ως σήμερα είναι α) το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, β) ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Μεσσηνίας και γ) η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Θάλπος-Ψυχική Υγεία». Μετά από τα δύσκολα χρόνια της καραντίνας, που άφησαν στη μέση τις προσπάθειες που είχαν γίνει από το 2018, για τη δημιουργία του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, πλέον έχει αναζωπυρωθεί η θέληση όλων των μελών για την υλοποίηση του οράματος του Κοι.Σ.Π.Ε. Μεσσηνίας, να δοθεί επαγγελματική δημιουργική διέξοδος σε άτομα με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες της περιοχής μας. Παράλληλα γίνονται δράσεις ενημέρωσης κι άλλων ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες για το εγχείρημα αυτό καθώς και φυσικών προσώπων – επαγγελματιών της ψυχικής υγείας, που επιθυμούν να είναι μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages