Αισιοδοξία στην κοπή για την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αισιοδοξία στην κοπή για την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Αισιοδοξία στην κοπή για την πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας

Share This


 
Αν και οι θεσμικοί παράγοντες του τόπου επισήμαναν τη γενική αναταραχή που επικρατεί στη δύση, όπως αναφέρθηκε, με τους πολέμους στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία και με τα οικονομικά προβλήματα, όπως τον πληθωρισμό, τόνισαν ότι είναι αισιόδοξοι για το μέλλον της περιοχής και της χώρας. Αυτό έγινε το πρωί, στην πίτα της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, η κοπή της πίτας έγινε από τον Στάθη Αναστασόπουλο, πρώτο σε ψήφους περιφερειακό σύμβουλο. 

Ήταν η πρώτη πράξη στο νέο κεφάλαιο που άνοιξε για την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την εκλογή του Δημήτρη Πτωχού ως περιφερειάρχη και την αποχώρηση του Παναγιώτη Νίκα. Παραβρέθηκαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης και Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των στρατιωτικών αρχών και των σωμάτων ασφαλείας, των εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας και άλλα θεσμικά πρόσωπα και εκπρόσωποι φορέων…


Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος ευχήθηκε να έρθει η ειρήνη στις εμπόλεμες περιοχές, ενώ ιδιαίτερες ευχές έδωσε στους νέους και τις νέες περιφερειακούς συμβούλους, ώστε να εργαστούν για το κοινό όφελος, όπως είπε.

Ο Στάθης Αναστασόπουλος διαβεβαίωσε “ότι θα γίνει πολύ καλή δουλειά και σκληρό έργο” από τη νέα περιφερειακή αρχή, επισημαίνοντας ότι τους δύο μήνες που πέρασαν υπήρξε προετοιμασία για να προωθηθούν έργα και να διεκδικηθούν για έργα περισσότεροι ευρωπαϊκοί πόροι.

Ο Μίλτος Χρυσομάλλης, εκτίμησε ότι το 2024 “δεν θα έχουμε μεγάλες ανατροπές ενόψει των ευρωεκλογών και των εκλογών στις ΗΠΑ”, παρότι,  όπως αναγνώρισε, “η δύση είναι σε αναταραχή”. Ο βουλευτής σημείωσε ότι στη Μεσσηνία υπάρχει μια διακομματική στάση απέναντι στα έργα που χρειάζεται ο τόπος και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί η συνεργασία ώστε τα έργα αυτά που έχουν ήδη προωθηθεί να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν.

Ο Γιάννης Λαμπρόπουλος είπε ότι ο δρόμος Τρίπολης-Καλαμάτας έβγαλε από την απομόνωση τη Μεσσηνία και πως τώρα στόχος είναι ο δρόμος μέχρι την Πύλο, που είπε ότι θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα, καθώς και ο δρόμος Τσακώνα-Καλό Νερό, σημειώνοντας ότι αυτά τα έργα θα απογειώσουν, τουριστικά τουλάχιστον, τη Μεσσηνία. Για να προχωρήσουν τα έργα αυτά χωρίς προβλήματα, συνέχισε ο βουλευτής, είναι σημαντικό να υπάρξει καλή παρακολούθηση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Καλαμάτας.

Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή θα δουλέψει σκληρά και με διάθεση συνεργασίας, για την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.

Στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας να υπερασπιστούν τη χώρα αναφέρθηκε ο ανώτερος διοικητής φρουράς Καλαμάτας, διοικητής της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, σμήναρχος Νίκος Τσιβουράκης.

Τις ευχές των εργαζομένων για τη νέα χρονιά έδωσε ως εκπρόσωπός τους η Νικολίνα Λέκκα.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages