Πατριαρχικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή με κατάνυξη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πατριαρχικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή με κατάνυξη

Πατριαρχικός Εσπερινός για την Πολιούχο της Καλαμάτας Παναγία Υπαπαντή με κατάνυξη

Share This

 


Καλαμάτα – Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Τον Αλεξανδρινό Προκαθήμενο, Μακαριώτατο Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρο Β΄ υποδέχθηκε σήμερα το απόγευμα, η Μεσσηνιακή Πρωτεύουσα, ενόψει της Πανηγύρεως της Πολιούχου και Προστάτιδος αυτής Παναγίας Υπαπαντής.

Η επίσημος υποδοχή του Πατριάρχη κ. Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του πανηγυρίζοντος Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας.

Ακολούθως, τελέσθηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου, συγχοροστατούντων των συνοδών Σεβ. Μητροπολιτών Γέροντος Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεωργίου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας κ. Προδρόμου, καθώς και των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Διδυμοτείχου κ. Δαμασκηνού, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σταγών κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος αφού ζήτησε την ευχή του Πατριάρχη και ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την πρόσκληση συμμετοχής στην λαμπρή πανήγυρη, ομίλησε για την σημειολογία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου. “Ο Χριστός σήμερα, διδάσκει να υπακούμε στο θέλημα του Θεού και στο νου μας πρέπει να έχουμε τις αιώνιες εντολές Του”. Εμείς πρέπει να έχουμε φρόνημα ταπεινό και να τηρούμε τις εντολές Του για το δικό μας συμφέρον, ώστε να μας οδηγούν σε ασφαλή δρόμο και χαρούμενο τέλος”, σημείωσε χαρακτηριστικά. “Ελευθερωτής είναι μόνο ο Χριστός, όπως αναφέρει και το απολυτίκιο της εορτής, διότι συντρίβη τον θάνατο και μας προσφέρει ζωή χωρίς ημερομηνία λήξεως, αρκεί να δεχθούμε τον Χριστό στην καρδιά μας και στην αγκαλιά μας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Πλήθος πιστών συνέρρεε από νωρίς το απόγευμα για να προσκυνήσει το Ιερό και Θαυματουργό Εικόνισμα της Παναγίας και να λάβει την χάρη της.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού θα κορυφωθούν αύριο, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, με την τέλεση του Όρθρου, της πανηγυρικής Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας και της μεγαλειώδους λιτάνευσης της Χαριτοβρύτου Εικόνος της Παναγίας προς ευλογία και αγιασμό των κατοίκων και των προσκυνητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages