Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Η Καλαμάτα γιορτάζει την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Share This


 Με την ευλογητή παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρ­χου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, θα πανηγυρίσει η Καλαμάτα την πολιούχο και προστάτιδά της «Παναγία Υπαπαν­τή», κατά το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή του Πατριάρχου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ στη συνέχεια θα χοροστατήσει του πα­νη­γυρικού πολιαρχιερατικού Εσπερινού.

Την επομένη, κυρία ημέρα της εορτής, και ώρα 7,30 π.μ., θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθα­νά­σιο Μαρ­τί­νο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολι­κού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στη συνέχεια και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πάν­δημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, προς ευλο­γία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ., στο Μέγα­ρο Χορού, ο Μακαριώ­τατος θα ανακηρυχθεί από τον Δήμαρχο Καλα­μά­τας και το περί αυτόν Δημοτικόν Συμβούλιον, σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ως συνοδοί του Πατριάρχου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπό­λεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επί­σκο­πος Τολιάρας κ. Πρόδρο­μος, καθώς και οι Σεβ. Μητρο­πο­λίτες Μο­νεμ­βασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Διδυ­μοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σπορά­δων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηνα­γό­ρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Στα­γών και Μετεώ­ρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, των Κομμά­των, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνά­μεων και των Σωμά­των Ασφαλείας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη θα περατωθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., με την μετάβαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεο­δώ­ρου, στην ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, για προσκύνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages