Καλαμάτα: Πλούσιες οι εκδηλώσεις στην 120 ΠΕΑ για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Πλούσιες οι εκδηλώσεις στην 120 ΠΕΑ για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Καλαμάτα: Πλούσιες οι εκδηλώσεις στην 120 ΠΕΑ για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Share This


 Εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους το μεσημέρι της Κυριακής, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα, η αεροπορική επίδειξη της Ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6 “Δαίδαλος”.

Η επίδειξη που έγινε στα πλαίσια του εορτασμού του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχάγγελου Μιχαήλ – θα κορυφωθεί μεθαύριο Τετάρτη 8 Νοεμβρίου -, επιβεβαίωσε τις σπουδαίες δυνατότητες των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας.

Ο σμηναγός (Ι) Βασίλειος Ντιντής, κυβερνήτης του “Δαίδαλος” και ο συγκυβερνήτης – επισμηναγός Στέφανος Λίντας έκαναν εντυπωσιακούς αεροπορικούς ελιγμούς, πέταξαν με 580 χιλιόμετρα σε 10 μέτρα ύψος κι έκαναν, μεταξύ άλλων, οριζόντια περιστροφή  4 σημείων, περιστροφή και αμέσως μετά βύθισμα, ανάστροφη διέλευση, αντιστροφές περιστροφές 360 μοιρών. Δικαιολογημένα με την προσγείωση του “Δαίδαλος” γνώρισαν την αποθέωση από μικρούς και μεγάλους.

Την αεροπορική επίδειξη υποστήριξαν από εδάφους τα άλλα μέλη της ομάδας αεροπορικών επιδείξεων, σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Κόκκινος, Ηλίας Δαγαλάκης και ο υποσμηναγός Ιωάννης Τσανής.

Στα πλαίσια του εορτασμού, στο αεροδρόμιο 120 ΠΕΑ, μέχρι και μεθαύριο, θα λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ το προσωπικό της Μονάδας θα παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, θα προβάλλονται βίντεο με θέμα την αποστολή της Πολεμικής Αεροπορίας

Η στατική έκθεση περιλαμβάνει το νέο εκπαιδευτικό αεροσκάφος Μ-346, τα παλιά εκπαιδευτικά Τ-2 και Τ-6 και το μαχητικό F-16.

Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την 120 ΠΕΑ από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και μεθαύριο Τετάρτη – μέρα της γιορτής, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Μεθαύριο, στο αεροδρόμιο της 120 ΠΕΑ, στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός και η δοξολογία.

Αύριο Τρίτη στις 9.30 το πρωί, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των Μεσσήνιων πεσόντων αεροπόρων στο μνημείο επί της οδού Αριστομένους, λίγο πιο κάτω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages