Ψήφισμα για τον Πέτρο Θέμελη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ψήφισμα για τον Πέτρο Θέμελη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Ψήφισμα για τον Πέτρο Θέμελη από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Share This


 
Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου συγκαλείται την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, με μοναδικό θέμα συζήτησης “το έργο, τις ιδέες, τη στάση ζωής και την προσφορά του Πέτρου Θέμελη”, του διαπρεπούς αρχαιολόγου -που ανέσκαψε και ανέδειξε διεθνώς την αρχαία Μεσσήνη-, ο οποίος έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό προβλέπει, μεταξύ άλλων, το ψήφισμα που ομόφωνα ενέκρινε το σώμα στην συνεδρίασή του, χθες Τετάρτη 1η Νοεμβρίου, κατά την οποίαν έγιναν αναφορές -από όλες τις παρατάξεις- στο έργο και την προσφορά του διεθνούς κύρους επιστήμονα, ο οποίος ετάφη σήμερα στην αρχαία Μεσσήνη, σύμφωνα με την επιθυμία του.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

“Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης 01-11-2023 και αφού συζήτησε το θέμα της εκδημίας του μεγάλου αρχαιολόγου και πνευματικού ανθρώπου Πέτρου Θέμελη, ομόφωνα ψηφίζει:

1. Εκφράζει την ευγνωμοσύνη των Πελοποννησίων και ιδιαίτερα των Μεσσηνίων για τη μεγάλη προσφορά του εκλιπόντος στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και στην πνευματική ζωή του τόπου μας και της πατρίδας μας γενικότερα.

2. Θεωρεί τον αείμνηστο Πέτρο Θέμελη μεγάλο ευεργέτη της Μεσσηνίας, γιατί με το ανασκαφικό έργο του στην Αρχαία Μεσσήνη πρόσφερε ύψιστες υπηρεσίες στην επιστημονική γνώση, αλλά και στην προβολή και ανάπτυξη της περιοχής.

3. Αναγνωρίζει ότι με το ήθος, την απλότητα, τη λιτότητα της προσωπικής του ζωής, αλλά και με την εργατικότητα και τη συνεχώς ανανεούμενη γνώση του, προσδιόρισε και λάμπρυνε τα χαρακτηριστικά του πνευματικού ανθρώπου, που τόσο έχουν ανάγκη οι κοινωνίες μας.

4. Εξουσιοδοτεί τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Ε. Νίκα να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος και στην επιστημονική κοινότητα των αρχαιολόγων.

5. Αποφασίζει την πραγματοποίηση συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Παρασκευή 29-12-2023 με μοναδικό θέμα «Συζήτηση για το έργο, τις ιδέες, τη στάση ζωής και την προσφορά του Πέτρου Θέμελη»”.

Την απόφαση ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου μπορείτε να δείτε εδώ:

Ψήφισμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages