Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Καλαμάτα για γιατρούς στα Κέντρα Υγείας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Καλαμάτα για γιατρούς στα Κέντρα Υγείας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων στην Καλαμάτα για γιατρούς στα Κέντρα Υγείας

Share This

 


Την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Τετάρτη 8 Οκτωβρίου, έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, αποφάσισαν συνταξιουχικές οργανώσεις της Μεσσηνίας. Το διεκδικητικό πλαίσιο είναι να μπορούν να ζουν οι συνταξιούχοι με αξιοπρέπεια, με τις συντάξεις που δικαιούνται και με γιατρούς στα Κέντρα Υγείας και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Για την απεργιακή συγκέντρωση ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο Εργατικό Κέντρο…

Η απεργιακή συγκέντρωση θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ενώ για την ενημέρωση των συνταξιούχων πραγματοποιούνται καθημερινά περιοδείες στα καφενεία και όπου αλλού συχνάζουν οι συνταξιούχοι.

Το πλαίσιο της κινητοποίησης των συνταξιούχων έχει ως εξής: 

Κοινό πλαίσιο των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργνώσεων του Νομού, που προέκυψε μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

Η κυβέρνηση με μισές αλήθειες και μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθεί να εμφανίσει τα ψίχουλα της πολιτικής της ως αυξήσεις στις συντάξεις μας.

Να είναι σίγουροι ότι δεν ξεχνάμε και  δεν θα συμβιβαστούμε με την βαρβαρότητα που ζούμε και τον Καιάδα που μας ετοιμάζουν. Διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει σε όλη μας τη ζωή και με την βία μας αφαίρεσαν.

Και αυτό γιατί όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010  σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν την ζωή μας.

Είναι εδώ:

Οι ατελείωτες περικοπές των συντάξιμων αποδοχών, οι περικοπές των δώρων μας, του ΕΚΑΣ, των συντάξεων χηρείας, η αύξηση των κρατήσεων για την υγεία κατά 6%, ακόμη και στους πεθαμένους, της συμμετοχής μας στα φάρμακα. Η μη καταβολή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016, επικουρικών και δώρων. Το άρπαγμα δεκάδων δισεκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Οι περικοπές στις συντάξεις μας μέσω της ακρίβειας και της προσωπικής διαφοράς του νόμου Κατρούγκαλου, ο οποίος σήμερα διατηρείται από την κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις της για κατάργηση.

Ο κατάλογος δεν τελειώνει.

Οι όποιες πενιχρές «αυξήσεις» μετά από δεκατρία χρόνια που η  κυβέρνηση υποστηρίζει ότι στο τέλος της προηγούμενης θητείας της έδωσε, είναι πολύ κάτω από την άνοδο του πληθωρισμού και όχι σε όλους τους συνταξιούχους, λόγω προσωπικής διαφοράς. Δεν δόθηκε ποτέ καμιά αύξηση στις επικουρικές συντάξεις. Όσοι από τους συνταξιούχους πέρασαν κάποια λογιστικά νομοθετικά όρια, τους προέκυψε εισφορά αλληλεγγύης ΑΚΑΓΕ και το ποσό της προσωπικής διαφοράς μεγάλωσε. Τα ίδια και στους συνταξιούχους που πέρασαν τα φορολογικά όρια.

Και όλα μαζί τα σαρώνει η άνοδος του πληθωρισμού και της ακρίβειας  που έχουν καταστήσει τις συντάξεις πενιχρά επιδόματα.

Τώρα η κυβέρνηση μας κάνει την χάρη να δώσει, όπως λέει, νέες «αυξήσεις» της τάξης του 3,1%, όπως αναγράφεται στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, καθώς και κάποια επιδόματα κοροϊδίας, τη στιγμή που οι τιμές απογειώνονται.

Ετοιμάζει νέο ασφαλιστικό με νέα επώδυνα μέτρα. Ήδη έχει δρομολογηθεί η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 74 χρόνια και η περικοπή της μίας από τις δυο εθνικές συντάξεις, της χηρείας.

Τα αποθεματικά του επικουρικού των παλαιών συνταξιούχων, μετά την νομοθέτηση του λεγόμενου κουμπαρά του τζόγου, είναι στο τελείωμά τους και οι επικουρικές συντάξεις είναι σε κίνδυνο το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε:

– Πλήρη κρατική εγγύηση όλων των κύριων και επικουρικών συντάξεων.  Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτερη σύνταξη στο 80% του κατώτερου μισθού.

– Νομοθετική κατοχύρωση, ρύθμιση και απόδοση της 13ης και 14ης σύνταξης.

– Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα, για το 11μηνο 2015 – 2016.

– Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους.

– Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης (ΑΚΑΓΕ).

– Να επαναυπολογιστούν άμεσα όλες οι συντάξεις που εκκρεμούν.

– Η παράλληλη σύνταξη να αποδοθεί και στους πριν το 2016.

– Στην σύνταξη χηρείας να αποδίδεται το 70% του αποθανόντος, χωρίς άλλη περικοπή.

– Ο επιζών να έχει το δικαίωμα επιλογής σύνταξης.

– Να δοθούν συντάξεις σε όσους χρωστάνε στα Ασφαλιστικά Ταμεία με ρύθμιση των χρεών, αφού αφαιρεθούν τόκοι και πρόστιμα το υπόλοιπο ποσό να το κρατάνε από τη σύνταξη τους μέχρι 15%.

– Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.

– Αποζημίωση 100% στους πληγέντες από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, φωτιές και πλημμύρες).

– Κατάργηση της κράτησης υπέρ υγείας και άμεσα από τις επικουρικές, χηρείας.

– Κατάργηση Δημοτικών Τελών για συνταξιούχους με ετήσια σύνταξη έως 12.000 ευρώ.

– Η Εθνική Σύνταξη να αποδίδεται σε όλες τις συντάξεις.

– Την άμεση πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και δημιουργία μονάδων ΜΕΘ στα Δημόσια νοσοκομεία.

– Να ανοίξουν όλες οι δομές υγείας που παραμένουν κλειστές και να δημιουργηθούν δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

– Να προσληφθεί προσωπικό στον ΕΦΚΑ να εξοπλιστεί με όλα τα αναγκαία τεχνικά μέσα για την άμεση έκδοση  των συντάξεων.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages