Υπεγράφη η σύμβαση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στο Δήμο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη η σύμβαση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στο Δήμο Καλαμάτας

Υπεγράφη η σύμβαση στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ για την κατασκευή Πράσινου Σημείου στο Δήμο Καλαμάτας

Share This

Υπεγράφη σήμερα, από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, «Π. ΣΚΡΙΒΑΝΟΣ – Π. ΓΡΟΥΣΟΥΖΑΚΟΣ Ο.Ε.» με δ.τ. «ΕΡΓΟΔΟΜΗ Ο.Ε.», σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΣΗΜΕΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ», προϋπολογισμού μελέτης 230.466,31€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η πίστωση του έργου προέρχεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής κατά 85%, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 3228/29-03-2021 Απόφαση Ένταξης της Πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ)».

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του, σημειώνοντας: «Οι προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας για τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων συνεχίζονται. Όλα αυτά περνούν μέσα από την εφαρμογή καλών πρακτικών. Στο πλαίσιο αυτό διεκδικήσαμε, λάβαμε απόφαση ένταξης, δημοπρατήσαμε, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνιστικές διαδικασίες και ξεκινά η κατασκευή του Πράσινου Σημείου».

Το αντικείμενο του έργου αφορά στην  κατασκευή ενός σταθερού Πράσινου Σημείου  εντός οριοθετημένου, περιφραγμένου και κατάλληλα διαμορφωμένου χώρου στη θέση Ξηρολαγκάδα ή Βάλτος (πλησίον της ΜΟΛΑΚ) της Δ.Ε. Καλαμάτας.

Εκεί οι δημότες θα μπορούν να παραδίδουν οργανωμένα και με ασφάλεια χρήσιμα υλικά όπως χαρτί/χαρτόνι, γυάλινες και μεταλλικές συσκευασίες, βρώσιμα λίπη και έλαια, ογκώδη υλικά, πράσινα απόβλητα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Με αυτό τον τρόπο σημαντικές ποσότητες προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων αποβλήτων και χρήσιμων υλικών θα μπορούν να συγκεντρώνονται και να αποθηκεύονται προσωρινά στο ΠΣ και κατόπιν να προωθούνται προς εργασίες επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης / ανάκτησης ή άλλες προκαταρτικές εργασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages