Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας έψαλλε τα Κάλαντα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το  1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας έψαλλε τα Κάλαντα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας έψαλλε τα Κάλαντα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Share This

 


Ο εκπαιδευτικός όμιλος της σχολικής  χορωδίας του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας είναι έτοιμος να προσφέρει στιγμές χαράς και μουσικής σε όλη την κοινότητά μας. Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων, οι μαθητές μας, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας του σχολείου μας, κ. Βουτέλη, ετοίμασαν με προσοχή και αγάπη ένα ποικίλο πρόγραμμα που περιλαμβάνει παραδοσιακά κάλαντα, αλλά και σύγχρονες χριστουγεννιάτικες μουσικές δημιουργίες, ελληνικές και ξένες.

Την Παρασκευή 15-12-2023 ξεκίνησε έναν χορωδιακό περίπατο από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, προκειμένου να πλαισιώσει το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που διοργανώνει το ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας στην Παρασκευή 15-12-2023 και Σάββατο 16-12-2023 στα σπιτάκια. Εκεί τους υποδέχτηκαν γονείς και κηδεμόνες και άκουσαν μαζί με του περαστικούς τα τραγούδια που είχαν ετοιμάσει, δίνοντας έτσι μια ξεχωριστή νότα για τη φετινή περίοδο των εορτών.

 Η δεύτερη στάση ήταν η  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου το 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας πρώτο τους είπε τα κάλαντα.  Η σχολική χορωδία του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας φώτισε με μελωδικές νότες την ατμόσφαιρα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με την ερμηνεία χριστουγεννιάτικων τραγουδιών. Ο αναπληρωτής Διευθυντής, κ. Κωνσταντόπουλος, και οι υπάλληλοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά και ευχήθηκαν στα παιδιά καλή πρόοδο και να περάσουν όμορφα τις ημέρες των εορτών. Στη συνέχεια, οι μαθητές συνάντησαν τη Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Μεσσηνίας, κ. Σιούτη, που με ιδιαίτερη ζέση τους υποδέχτηκε και έψαλλε μαζί τους τα κάλαντα. Ευχήθηκε στα παιδιά της χορωδίας και τα επαίνεσε για την πρωτοβουλία τους.

«Τα κάλαντα αποτελούν μια παράδοση που μας συνδέει με το παρελθόν, μας φέρνει χαρά και ελπίδα για το μέλλον. Με τον τρόπο αυτό, η χορωδία μας είχε την επιθυμία να μοιραστεί τη χριστουγεννιάτικη αγάπη και το πνεύμα των εορτών με ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ήταν, επίσης, μια εξαιρετική ιδέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Καλαμάτας να πλαισιώσει με τις φωνές των παιδιών το χριστουγεννιάτικο παζάρι τους. Η συνεργασία του σχολείου με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων θα συνεχιστεί με νέες δράσεις στο μέλλον!», τόνισε η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου, κ. Σταματοπούλου Μαρία.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages