Η Καλαμάτα με τον Θανάση Βασιλόπουλο για το μέλλον -Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και τα μέλη του νέου Δ.Σ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η Καλαμάτα με τον Θανάση Βασιλόπουλο για το μέλλον -Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και τα μέλη του νέου Δ.Σ

Η Καλαμάτα με τον Θανάση Βασιλόπουλο για το μέλλον -Ορκίστηκε ο Δήμαρχος και τα μέλη του νέου Δ.Σ

Share This

 


Με κάθε επισημότητα και σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, η ορκωμοσία του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου και των μελών του δημοτικού συμβουλίου. Και δεν ήταν μόνο μια τυπική διαδικασία, ήταν μια υπόσχεση δυναμική με ουσιαστικές στοχεύσεις από τον Θ. Βασιλόπουλο ώστε η Καλαμάτα να θέσει τις βάσεις με έργα και παρεμβάσεις για ένα ελπιδοφόρο αύριο.

Ο επανεκλεγείς δήμαρχος -με συντριπτικό ποσοστό αποδοχής από τους πολίτες- έδωσε τον όρκο δεσμευόμενος να συνεχίσει με σχέδιο, πρόγραμμα και διεκδικήσεις να υπηρετεί τον τόπο και κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο.

Ο κοινός βηματισμός της κεντρικής διοίκησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των παραγωγικών και δημιουργικών φορέων του τόπου θα είναι αυτός που θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις περαιτέρω ανάπτυξης του δήμου Καλαμάτας. Θέση την οποία υποστήριξε ο κ. Βασιλόπουλος σημειώνοντας πως «Με τολμηρές ιδέες και με βήματα σταθερά, οδηγούμε με ασφάλεια το Δήμο Καλαμάτας μπροστά. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής και τα θέματα καθημερινότητας, η ενίσχυση και ο εκσυγχρονισμός των υποδομών μας, οι δράσεις εξωστρέφειας και η εφαρμογή καινοτόμων και ψηφιακών πολιτικών που άπτονται των σύγχρονων αναγκών, αποτελούν τρεις βασικούς άξονες προτεραιοτήτων για τη νέα Δημοτική Αρχή.»

Ζητούμενο είναι ένας δήμος οικονομικά υγιής και διοικητικά στιβαρός, φιλόξενος και εξωστρεφής, περισσότερο έξυπνος, καινοτόμος, ακόμη πιο αποτελεσματικός, αλλά και ανθρώπινος. «Καθήκον μας η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου Καλαμάτας. Δέσμευσή μας η υλοποίηση του προγράμματος για το οποίο οι Καλαματιανοί μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους.  Ως Δήμαρχος και ως νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών που επωμιζόμαστε.

Έχουμε τη γνώση, έχουμε την εμπειρία και είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά, ακόμα πιο εντατικά, περισσότερο αποτελεσματικά για να προσφέρουμε λύσεις και έργο χειροπιαστό.

Δίπλα στους πολίτες και τις ανάγκες τους. Πλάι στην κοινωνία».

Η επόμενη 5ετία θα είναι ίσως η πιο κρίσιμη σε ότι αφορά τις διεκδικήσεις και την υλοποίηση / αποπεράτωση έργων που θα σώσουν στην ευρύτερη περιοχή ακόμα πιο ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από ξεκάθαρες διεκδικήσεις «Μια πενταετία κρίσιμη, κατά την οποία φιλοδοξούμε να διαμορφώσουμε τη νέα φυσιογνωμία του Δήμου μας.

Σε αυτή την κατεύθυνση, οδηγός μας είναι οι δεσμεύσεις μας:

Υλοποίηση Κλιματικού Συμβολαίου

Υλοποίηση Στρατηγικών Αστικών Αναπλάσεων

Ανάδειξη Περιβαλλοντικού Πάρκου Νέδοντα με μεταφορά των δημοτικών συνεργείων

Κατασκευή σύγχρονου αθλητικού κέντρου – Παλέ ντε Σπορ στην Αγία Τριάδα

Ολοκλήρωση υποδομών ύδρευσης (αγωγός Φ800, δεξαμενές σε Πήδημα – Αη Γιάννη Καρβούνη, μεταφορά νερού από Αγ. Φλώρο σε Πήδημα)

Ανάδειξη Παραλιακού μετώπου (διάνοιξη οδού Κρήτης και καθέτων οδών, αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, υλοποίηση μάστερ πλαν λιμανιού, αναβάθμιση Μαρίνας Καλαμάτας)

Και στην προσπάθεια μας αυτή, καμία και κανένας δεν περισσεύει.»

Η σκληρή δουλειά, η συνεργασία, η δέσμευση στον κοινό σκοπό θα είναι το «κλειδί» για την επίτευξη κάθε στόχου. Με την πόρτα του δημαρχείου ανοικτή ο Θανάσης Βασιλόπουλος τόνισε πως μπορεί να μην υπάρχουν «μαγικές λύσεις» αλλά η εμπειρία, η ισχυρή βούληση και το κοινό όραμα για έναν δήμο ακόμη πιο σύγχρονο, ανταγωνιστικό, και αντάξιο των πολιτών του «Είμαστε έτοιμοι για μία ακόμη θητεία, να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, να υλοποιήσουμε παρεμβάσεις, να δρομολογήσουμε έργα αναγκαία και κρίσιμα για την ανάπτυξη της πόλη και των Κοινοτήτων μας.

Είμαστε εδώ, για να προτάξουμε το κοινό καλό, ανεξαρτήτως πολιτικού κόστους. Γι’ αυτό άλλωστε μας εμπιστεύτηκαν οι συνδημότες μας και την εμπιστοσύνη αυτή δεν θα την προδώσουμε.»

Κλείνοντας ο Θανάσης Βασιλόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της οικογένειάς τους που στέκονται στο πλευρό του, τους συνεργάτες του, όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και ευχήθηκε «το 2024 να αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα δημιουργική περίοδο».

Την ορκωμοσία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ . Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Φίλιππο Χαμαργιά.

Μητροπολίτης Μεσσηνίας:  «Η Καλαμάτα να γίνει η ατμομηχανή που θα οδηγήσει ολόκληρο το νομό»

Με την ευχή για δύναμη, υγεία και ευημερία, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος σημείωσε μεταξύ άλλων πως η σημερινή ημέρα είναι «Ημέρα απαρχής. Ο δήμος μπαίνει σε πορεία ανάπτυξης και ευημερίας και θα πρέπει απ’ όλους, αυτοί που συνεργούν και θα συνεργήσουν, να κατανοήσουν ότι ο δήμος πρέπει -εκτός από τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσει… – να αγωνιστεί για να αναπτύξει μια διαδημοτική συνεργασία, μέσα από διαύλους συνεργασιών, ταυτότητα έργων ώστε η Καλαμάτα να γίνει η ατμομηχανή που θα οδηγήσει ολόκληρο το νομό, με τη βοήθεια της Περιφέρειας και της κυβερνήσεως, σε μια νέα πορεία».

Στην κατάμεστη αίθουσα του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, το παρών έδωσαν οι βουλευτές Μεσσηνίας Μ. Χρυσομάλλης και Γ. Λαμπρόπουλος και ξεχώρισε η παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού. Το παρών έδωσε πλήθος δημάρχων από όλη την Πελοπόννησο, ο ΓΓ της ΚΕΔΕ και πλήθος αυτοδιοικητικών εκπροσώπων, αλλά και απλών πολιτών.

Ευχές απέστειλαν ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και οι βουλευτές Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς και Αλέξης Χαρίτσης που δεν κατέστη δυνατό να παρευρεθούν στην τελετή.

Δ. Πτωχός: «Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητές του Θ. Βασιλόπουλου- Να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας»

Με ευχές για μια παραγωγική θητεία με πολύ φαντασία, έμπνευση και νέες ιδέες έδωσε ο νέος περιφερειάρχης απευθυνόμενος τόσο στον επανεκλεγέντα δήμαρχό όσο και στα νέα μέλη του Δ.Σ. αλλά και όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. «Γνωρίζω τον Θανάση πάρα πολλά χρόνια. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητές του. Το έχει αποδείξει με πάρα πολλά έργα που έχει κάνει για την Καλαμάτα. Πιστεύω ότι θα κάνει πολλά περισσότερα. Σου εύχομαι ότι καλύτερο από τα βάθη της καρδιάς.

Θα είμαστε πάντα δίπλα οποτεδήποτε χρειαστείτε μας και η Καλαμάτα κι όλοι οι δήμοι της Περιφέρειας, για να μπορέσουμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για τον τόπο μας.

Κάθε ορκωμοσία είναι μια νέα αρχή για όλους και θα μου επιτρέψετε να πω κάτι που νοιώθω. Νομίζω ότι σε τέτοιες στιγμές πρέπει να βάζουμε στόχους οι οποίοι είναι πολύ μεγαλύτεροι από απλά έργα. Στόχος που μπορεί να μας ξεπερνάνε πάρα πολύ, όπως είναι το να εμπνεύσουμε νέους και νέες ή ανθρώπους που αισθάνονται ότι μπορούν να προσφέρουν στην πολιτική, μια διαδικασία η οποία απαξιώνεται χρόνο με τον χρόνο και όλοι μας οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό ώστε μετά από πέντε χρόνια να θέλουμε πολλοί περισσότεροι άνθρωποι…»

Μάλιστα για τον Δημήτρη Πτωχό άκρως εμφατικές ήταν οι αναφορές του Θανάση Βασιλόπουλου “…Πιστεύουμε σε εσένα, σε στηρίζουμε και είμαστε βέβαιοι πως το αποτύπωμά σου θα είναι πολύ ισχυρό στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.


       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages