Αναστασόπουλος για το έργο αντικατάσταση του αγωγού και τις ασφαλτοστρώσεις στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αναστασόπουλος για το έργο αντικατάσταση του αγωγού και τις ασφαλτοστρώσεις στη Μεσσηνία

Αναστασόπουλος για το έργο αντικατάσταση του αγωγού και τις ασφαλτοστρώσεις στη Μεσσηνία

Share This

 


Ο Τοπογράφος Μηχανικός Νικόλαος Α. Αναστασόπουλος απέστειλε επιστολή στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Μεσσηνίας σχετικά με τις εργασίες που γίνονται για την αντικατάσταση του αγωγού δικτύου ύδρευσης στο οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής των Γαργαλιάνων κάνοντας παρατηρήσεις όσον αφορά τον τρόπο που εκτελούνται οι εργασίες.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απεστάλη είναι το εξής:
Στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας καθώς και στην περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Χώρας Δήμου Πύλου Νέστορος εκτελείται από το Δήμο Τριφυλίας το έργο αντικατάστασης εξωτερικού υδραγωγείου του Συνδέσμου Τέλος Άγρας. Η τοποθέτηση του αγωγού και οι απαιτούμενες εργασίες προβλέπονται να γίνουν εντός του οδοστρώματος σε όλο το μήκος του  Επαρχιακού και Εθνικού δικτύου οδών σε όλη την άνω περιοχή. Ο εργασίες ξεκίνησαν στην αρχή του καλοκαιρίου φέτος με εκσκαφή και επίχωση του αγωγού από τον Επαρχιακό δρόμο Μαραθούπολης- Γαργαλιάνων, όπου έως πριν 1.5 μήνα ολοκληρώθηκαν  έως τον κόμβο της Επαρχιακής οδού με την Εθνική οδό Γαργαλιάνων- Ρωμανού και έχουν συνεχιστεί έως σήμερα σε μήκος 1 χιλ. επί της Εθνικής οδού που εισέρχεται στην πόλη των Γαργαλιάνων. Όλο αυτό το διάστημα των 6 μηνών που διαρκούσαν οι εργασίες ο ανάδοχος δεν προχώρησε σε σταδιακή αποκατάσταση με ασφαλτόστρωση των τμημάτων που ολοκλήρωνε, ενώ δεν έκανε καμία συμπύκνωση της επίχωσης, αλλά απλώς τοποθετούσε στην άκρη του δρόμου το 3Α με απλή επίχωση, με αποτέλεσμα όλο το καλοκαίρι η κυκλοφορία να καθίσταται επικίνδυνη λόγω της σκόνης και της μείωσης του πλάτους του οδοστρώματος, αφού σε αυτό το τμήμα της επαρχικής οδού διοχετεύεται όλη η κίνηση της Εθνικής οδού Πύλος -Κυπαρισσίας λόγω του έργου  που εκτελείται Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά. Με τις πρώτες βροχές του Φθινοπώρου το χαλίκι από την άκρη του δρόμου έφραξε όλες τις τάφρους απορροής και τα τεχνικά κατά μήκος του δρόμου και μεγάλες ποσότητες κατέληξαν στα παρόδια κτήματα. Το διάστημα αυτό προβαίνει σε εργασίες ασφαλτόστωσης του σκάματος στα εν λόγω τμήματα οι οποίες δεν αποκαθιστούν με ασφάλεια το οδόστρωμα. Σχετικό είναι και δημοσίευμα τοπικού μέσου το οποίο σας κοινοποιώ. 
Επειδή οι εργασίες που από εδώ και πέρα θα γίνουν αφορούν τον Εθνικό δρόμο Γαργαλιάνοι-Πύργος-Χώρα και την 3η Επαρχιακή οδό από Χώρα-Μεταμόρφωση-Τουλούπα Χάνι-Άγιοι Απόστολοι παρακαλούμε  για τη συνδρομή της υπηρεσίας σας ώστε η αποκατάσταση του οδοστρώματος να είναι η προβλεπόμενη και πάντως όχι όπως έγινε έως τώρα μετά από έξη μήνες, ώστε να μην δημιουργεί κινδύνους στη διερχόμενη κυκλοφορία, καθώς και ζημιές στο δίκτυο παροχέτευσης των όμβριών των οδών ή ζημιές στις παρακείμενες ιδιοκτησίες.
Σχετικό δημοσίευμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages