Διαμαρτυρία της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για δόκιμους εκπαιδευτικούς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Διαμαρτυρία της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για δόκιμους εκπαιδευτικούς

Διαμαρτυρία της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας για δόκιμους εκπαιδευτικούς

Share This


 
Έξω από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας συγκεντρώθηκαν χθες το μεσημέρι εκπαιδευτικοί ύστερα από κάλεσμα της Α’ ΕΛΜΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας με αίτημα να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησης όλων των δόκιμων νεοδιόριστών εκπαιδευτικών που έχουν συμπληρώσει τα δύο χρόνια της δόκιμης υπηρεσίας τους.

Σε δηλώσεις τους χαρακτήρισαν ως προκλητικό εκπαιδευτικοί που έχουν «αλωνίσει» εδώ και χρόνια από άκρη σε άκρη όλη τη χώρα, κρατώντας το δημόσιο σχολείο όρθιο σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να παραμένουν σε κατάσταση ομηρίας, αφού το υπουργείο δεν προχωρά στη μονιμοποίησή τους.

Επίσης, διαμαρτυρήθηκαν για την αξιολόγηση, αφού, όπως υποστηρίζουν, γίνεται με εντελώς λανθασμένο τρόπο και δεν αντανακλά την πραγματική δουλειά που κάνει ο εκπαιδευτικός μέσα στην τάξη.

Οι ίδιοι δηλώσαν πεπεισμένοι ότι στις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας είναι να κρατά τον εκπαιδευτικό κακοπληρωμένο, ανασφαλή, σε καθεστώς διαρκούς αβεβαιότητας, έτσι ώστε να αναπαράγει τον εαυτό του στα μάτια των μαθητών.

Κλείνοντας ανέφεραν ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, με απεργία-αποχή από τη διαδικασία της ατομικής αξιολόγησης, και μέχρι να μονιμοποιηθούν οι δόκιμοι εκπαιδευτικοί.
Π.Μπ. tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages