Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης – Πέντε χρόνια με πολλές δράσεις - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης – Πέντε χρόνια με πολλές δράσεις

Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης – Πέντε χρόνια με πολλές δράσεις

Share This


 Πέντε χρόνια δράσεων συμπληρώνει τον Δεκέμβριο η ομάδα «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης» που αποτελείται από 22 ενεργά μέλη αλλά και πολλούς φίλους και συνεργάτες από διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Πρωταρχικός στόχος υπήρξε η ανάδειξη μνημείων της πόλης της Μεσσήνης και των χωριών του Δήμου Μεσσήνης αλλά και η προβολή περιοχών που δεν είναι τουριστικά προβεβλημένες αλλά διατηρούν αναύλωτη την αρχιτεκτονική και φυσική τους ιδιαιτερότητα και μπορούν σε αυτές να ευδοκιμήσουν διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.

Παράλληλα από την ομάδα επιχειρήθηκε και συνεχίζει να αποτελεί στόχο η σύζευξη του Δήμου Μεσσήνης με άλλους Δήμους της Περιφέρειας. Επίσης έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές δράσεις όπως «Γέφυρες Αλληλεγγύης» για απομακρυσμένα χωριά την εποχή της καραντίνας, εκδρομές και επισκέψεις σε χωριά, αφιερώματα στον τοπικό τύπο αλλά και σε μέσα πανελλήνιας εμβέλειας.
Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης
ΦΩΤΟ: Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης

Κάθε χρόνο μέλη της ομάδας πραγματοποιούν επισκέψεις σε περισσότερους από δέκα προορισμούς και δημιουργούν ψηφιακά αφιερώματα για αυτούς. Αξίζει να σημειωθεί πως εδώ και τρείς μήνες έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια για την πολιτιστική σύζευξη και ανταλλαγή εμπειριών με πολλές περιοχές της Αρκαδίας με μεγάλη επιτυχία και αποδοχή από τον γειτονικό νομό.

Στη διάρκεια των πέντε χρόνων έχουν πραγματοποιηθεί μαθητικοί διαγωνισμοί με βραβεύσεις μαθητών αλλά και διαγωνισμοί φωτογραφίας με μεγάλη συμμετοχή. Ένα από τα σημαντικότερα αποτυπώματα που αφήνει η ομάδα είναι η διοργάνωση της «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ» που όπου υλοποιήθηκε είχε μεγάλη επιτυχία. Εμπνευστές της ιδέας των Αρχιτεκτονικών Διαδρομών Μεσσήνης ήταν ο Άρης Μπαρκούρας, ο Γιώργος Σταθόπουλους, η Νίκη Γιαννακοπούλου, η Αλεξάνδρα Ψυρούκη, ο Γιάννης Λάσκαρης, ενώ για το 2024 ετοιμάζεται μια σειρά αφιερωμάτων σε Ακριτικά Χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages