Καλαμάτα: Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα ο Νάσος Μάκιος - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Καλαμάτα: Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα ο Νάσος Μάκιος

Καλαμάτα: Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα ο Νάσος Μάκιος

Share This

.


Μάκιος:” Μεγάλη χαρά και τιμή για μένα”

Πολύ σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση ήρθε για την πόλη μας μέσα από τη διάκριση του συμπολίτη μας Νάσου Μάκιου, ο οποίος ορίστηκε πριν λίγες μέρες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως Πρέσβης του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το κλίμα. Ο ίδιος μιλώντας στο MessiniaLive εξέφρασε τη χαρά και την τιμή που του έγινε με την ευρωπαϊκή αυτή διάκριση, που τιμά τον ίδιο αλλά και την Καλαμάτα, στο δρόμο για την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2030. “Η εκπαίδευση έχει τον πρώτο ρόλο στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα”, δήλωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι με τη δράση μας μπορούμε να προσφέρουμε στην πόλη και την κάνουμε πιο πράσινη, και πιο κλιματικά ουδέτερη, συμπληρώνοντας ότι “Χωρίς εκπαίδευση δεν μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα”.

Tι αναφέρει ο Νάσος Μάκιος

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12/12/2023 με επέλεξε και ανέλαβα το ρόλο του Πρέσβη του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα.

Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα είναι ουσιαστικά ένα κίνημα ανθρώπων που ενώνονται γύρω από έναν κοινό σκοπό και που ο καθένας με τα δικά του βήματα προσπαθεί να οικοδομήσει μια πιο βιώσιμη Ευρώπη. Το Σύμφωνο, το οποίο ξεκίνησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας και βοηθά την Ευρωπαϊκή Ένωση να πετύχει τον στόχο της που είναι να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Το Σύμφωνο για το Κλίμα είναι μια ευκαιρία να συμμετάσχουν στη δράση για το κλίμα άνθρωποι, κοινότητες και οργανισμοί απ’ όλη την Ευρώπη. Να μάθουν για την κλιματική αλλαγή, να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν λύσεις, να συνδεθούν και να επικοινωνήσουν με άλλους ανθρώπους και να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπο αυτών των λύσεων. Ως μέρος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, το Σύμφωνο στοχεύει να γίνει ένας ζωντανός χώρος ανταλλαγής πληροφοριών, συζητήσεων και δράσης σχετικά με την κλιματική κρίση και να προσφέρει υποστήριξη σε ένα ευρωπαϊκό κίνημα για το κλίμα που θα αναπτυχθεί και θα εδραιωθεί.

«Είναι πραγματικά μια τιμητική διάκριση για εμένα αφού μ’ αυτόν τον τρόπο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχω καταβάλει και θα συνεχίσω να καταβάλω, προκειμένου να επιτευχθεί η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία. Και σ’ αυτό φυσικά το ταξίδι δεν θα είμαι μόνος, μου αφού μαζί μ’ ένα δίκτυο ανθρώπων με τον ίδιο σκοπό, ενώνουμε τις δυνάμεις μας προς μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη. Σε μια μετάβαση που κανείς δεν περισσεύει και απαιτείται η συμμετοχή όλων μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages