Αυξημένες τιμές για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αυξημένες τιμές για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας

Αυξημένες τιμές για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας

Share This


 Νέα τιμολογιακή πολιτική για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Μεσσηνίας θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Απριλίου του 2025.

Σύμφωνα με τις νέες τιμές, η είσοδος θα κοστίζει από 5 έως 10 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του αρχαιολογικού χώρου ή μουσείου. Ο εξορθολογισμός του αντιτίμου εισιτηρίων θα πραγματοποιηθεί με βάση την επισκεψιμότητα, χωρίζοντας τους προορισμούς σε πέντε κατηγορίες.

Το εισιτήριο για την Ακρόπολη θα αυξηθεί από 20 σε 30 ευρώ για ολόκληρο το έτος. Για αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία με ετήσια επισκεψιμότητα άνω των 200.000 ατόμων, το εισιτήριο θα είναι 20 ευρώ, για 75.000 έως 200.000 ατόμα θα είναι 15 ευρώ, ενώ για 15.000 έως 75.000 ατόμα θα κοστίζει 10 ευρώ. Οι επισκεπτηριακές κατηγορίες κάτω των 15.000 ατόμων θα έχουν εισιτήριο μείωσης.

Για τα μουσεία που λειτουργούν ως Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, η πρωτοβουλία για την καθοριστική προσαρμογή της τιμολογιακής πολιτικής θα εξαρτάται από το κάθε μουσείο ξεχωριστά.

Με την υλοποίηση αυτών των αλλαγών αποσκοπείται στην απλοποίηση του συστήματος και στον εξορθολογισμό των διαδικασιών, ενώ παράλληλα θα μειωθούν τα διαχειριστικά κόστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages