Σοκάρει ο πατέρας του επισμηναγού που χάθηκε άδικα στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σοκάρει ο πατέρας του επισμηναγού που χάθηκε άδικα στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει»

Σοκάρει ο πατέρας του επισμηναγού που χάθηκε άδικα στην Καλαμάτα: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει»

Share This

 
Ραγίζει καρδιές ο τραγικός πατέρας του επισμηναγού που έχασε την ζωή του χθες στην Καλαμάτα – Συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του

Λύγισε ο πατέρας του 40χρονου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα, που έφυγε από τη ζωή με τραγικό τρόπο λίγο πριν κατέβει για διακοπές με την οικογένειά του στην γενέτειρα της συζύγου του την Κρήτη. Την ίδια ώρα σοκαρισμένη είναι και η οικογένεια της συζύγου του άτυχου πιλότου, καθώς και ολόκληρη η κοινωνία της Μεσαράς.

Ειδικότερα, συγκλονισμένοι είναι οι κάτοικοι στην Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης, τόπο καταγωγής του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε χθες τη ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

Φίλοι και συγγενείς συρρέουν από το πρωί στο πατρικό σπίτι του επισμηναγού, καθώς και στο σπίτι της συζύγου του στην Μεσαρά για να στηρίξουν την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές που βιώνει. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πατέρας του αδικοχαμέουν επισμηναγού είπε πως «έφυγε με την μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…».

Η χθεσινή πτήση θα ήταν η τελευταία του Επισμηναγού, με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye. Θα πήγαινε πλέον στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-6.

Πτώση ασεροσκάφους στην Καλαμάτα: Τα σενάρια που εξετάζονται για το δυστύχημα

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages