Παράταση ως το Νοέμβριο του 2024 για την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης της Κορώνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Παράταση ως το Νοέμβριο του 2024 για την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης της Κορώνης

Παράταση ως το Νοέμβριο του 2024 για την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης της Κορώνης

Share This


 Παράταση για έναν ολόκληρο χρόνο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος όσον αφορά στην ολοκλήρωση της μελέτης «Αναθεώρηση σχεδίου πόλεως Κορώνης», που περιλαμβάνει και την τοπογραφική αποτύπωση του οικισμού της Κορώνης.

Έπειτα από σχετική εισήγηση του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Πύλου – Νέστορος, εγκρίθηκε παράταση μέχρι 20 Νοεμβρίου 2024. Η δε σύμβαση για την υλοποίηση του έργου υπογράφηκε το Μάιο του 2021 με την ανάδοχο εταιρεία «Ήλιδα Σύμβουλοι Μηχανικοί Α.Ε.».

Με την αναθεώρηση του Σχεδίου Πόλης της Κορώνης θα αντιμετωπισθούν σοβαρά προβλήματα που αφορούν στους ιδιοκτήτες ακινήτων για την έκδοση οικοδομικών αδειών, αλλά και έργα του Δήμου.

Ο οικισμός προϋφίσταται του 1923 και η περιοχή μελέτης αφορά έκταση 105,90 στρεμμάτων. Το ρυμοτομικό σχέδιο της Κορώνης θεσμοθετήθηκε με το από 3/4/1889 Βασιλικό Διάταγμα, ενώ με απόφαση του νομάρχη το 1977 καθορίστηκε το κεντρικό τμήμα του εγκεκριμένου ρυμοτομικού. Εντός του οικισμού οι κυρίαρχες χρήσεις των κτηρίων είναι η κατοικία και οι τουριστικές υποδομές.

Παρότι το ρυμοτομικό σχέδιο της πόλης έχει σεβαστεί τις ιδιαιτερότητες του δομημένου χώρου, λόγω της παλαιότητάς του έχουν προκύψει σημαντικά προβλήματα ως προς την εφαρμογή του. Συγκεκριμένα, σε πολλές περιπτώσεις η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία αδυνατεί να προβεί στη θεώρηση των ρυμοτομικών γραμμών, καθώς παρατηρούνται: Ασυμφωνίες στην ταύτιση σταθερών σημείων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου με την πραγματική τους θέση και μεγάλες αποκλίσεις στις αποστάσεις των χαράξεων από σταθερά σημεία μεταξύ του σχεδίου και των πραγματικών μετρήσεων.

Κατά συνέπεια, αδυνατεί να εγκρίνει ασφαλώς και να εφαρμόσει το σχέδιο πόλης, με αποτέλεσμα τόσο οι λοιπές υπηρεσίες του Δήμου να αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση έργων υποδομής, όσο και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να δεσμεύονται από παράλογες ρυμοτομήσεις είτε να αδυνατούν να προβούν σε έκδοση οικοδομικής άδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages