Κατασκευή φιγούρας χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη και θεατρική παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κατασκευή φιγούρας χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη και θεατρική παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Κατασκευή φιγούρας χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη και θεατρική παράσταση στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Share This

 


Μετά το Χριστουγεννιάτικο bazzar με χειροτεχνικές δημιουργίες, συνθέσεις και χειροποίητες κούκλες και την αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, οι επόμενες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από την Πειραματική Σκηνή είναι μια θεατρική παράσταση γεμάτη μηνύματα κι ένα  εργαστήρι κατασκευής φιγούρας Καραγκιόζη.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 το πρωί 11.00-12.30,  θα γίνει εργαστήρι  κατασκευής φιγούρας χριστουγεννιάτικου Καραγκιόζη από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και τη βοηθό του Γεωργία  για παιδιά 6+.
Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 7.00 μ.μ.στην αίθουσα του συλλόγου θα πραγματοποιηθεί παράσταση κουκλοθέατρου από τη Νικολέττα Βασιλοπούλου, με τίτλο “Φασουλής”.
Στις 4-7 Ιανουαρίου 2024, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας θα παρουσιαστεί η πρώτη θεατρική παράσταση τη νέα χρονιά της Πειραματικής Σκηνής από τη εφηβική ομάδα του συλλόγου, με το έργο “Ματίας ο Πρώτος, τα παιδιά στην εξουσία οι μεγάλοι στα σχολεία” της Άλκης Ζέη από το ομώνυμο βιβλίο του Γιάνους Κόρτσακ. Η σκηνοθεσία ανήκει στη Γιώλικα Πουλοπούλου, η πρωτότυπη μουσική στο Τάσο Καρακατσάνη, τα σκηνικά και το φροντιστήριο στην Κατερίνα Μηλιαρέση, η κατασκευή του σκηνικού στο Γιώργο Αγγελόπουλο, η αφίσα, το βίντεο, η φωτογράφιση στο Νίκο τζαβάρα. Βοηθός σκηνοθέτη ο Μιχάλης Κατασαρέας.
Παίζουν:

Ματίας: Δημήτρης Κεχαγιάς

Φαρδαμπούρδα: Τόνια Κυριαζή

Υπουργός Εσωτερικών: Νεφέλη Κρητικάκη

Υπουργός Οικονομικών: Περικλής Νόκας

Υπουργός Άμυνας: Τόνια Οικονομάκου

Υπουργός Παιδείας: Γιάννης Αρβανίτης:

Υπουργός Δικαιοσύνης: Αναστασία Μαυρέα

Τίτος: Γιώργος Μούντανος

Ρόζα: Σοφία Δασκαρόλη

Κική: Αγγελική Βασιλοπούλου

Φάφας: Γιάννης Πολυχρονόπουλος

Κάρολος: Φοίβος Λαμπρόπουλος

Δασκάλα: Χαρά Μπακέα

Γιαγιά Καρολίνα: Ζωή Κεχαγιά

Μπαμπάς Φάφας: Σωτήρης Βουρλάκος

Μπαμπάς Τίτος: Ορφέας Χριστακούδης

Μαμά Κική: Λυδία Γιαννακοπούλου

Στρατηγός: Νικολέττα Σαρέλα

Στρατιώτες: Κατερίνα Γαρατζιώτη, Ηλιάνα Σγούρου

Εφημεριδοπώλες: Γεωργία Σκόκου, Δημήτρης Παντολέων, Νίκος Φαββατάς

Τα πρώτα σχόλια για το έργο:
Στο έργο «Ο Ματίας ο Πρώτος» ο ήρωας και οι φίλοι του έρχονται σε επαφή με τη βαρβαρότητα του πολέμου μόνο και μόνο για να μας θυμίσουν πως οι πόλεμοι πρέπει να σταματούν. Τα παιδικά μάτια δεν αντέχουν τον πόλεμο. Η φιλία δεν ανέχεται τον πόλεμο. Η αγάπη μπορεί να σταματήσει τον πόλεμο.

Με όπλο την αθωότητα της παιδικής ηλικίας και τη διαύγεια της παιδικής ματιάς και σκέψης, ο Ματίας και οι φίλοι του έρχονται να μας θυμίσουν πόσα μικρά και απλά πράγματα αρκούν για να πεις όχι στον πόλεμο, όχι στη βία και ένα μεγάλο ΝΑΙ στην αγάπη και στην ειρήνη. Τί νόημα έχει να κυβερνούν οι μεγάλοι, αφού έχουν χάσει ολόκληρη την ουσία και την χαρά της ζωής;

«Τα παιδιά στην εξουσία, οι μεγάλοι στα θρανία» ! είναι ο υπότιτλος του έργου. Ο Ματίας λοιπόν φτιάχνει ένα δικό του κόσμο, ακριβώς όπως τον θέλει. Ορκίζεται να μην ξεχνά ποτέ και να είναι πάντα παιδί για να θυμίζει στους μεγάλους τα λάθη τους. Η  Άλκη Ζέη, ζωντανεύει και μεταφέρει στη σκηνή το έργο του σπουδαίου Πολωνού παιδαγωγού και παιδιάτρου Γιάνους Κόρτσακ, ένα αντιπολεμικό παραμύθι που υμνεί τη φιλία, την αγάπη και την παιδική αθωότητα. Μια παράσταση, γεμάτη μουσική, δράση, χιούμορ αλλά και συγκίνηση, όπου παρακολουθούμε τον αγώνα των παιδιών να διορθώσουν τα λάθη των μεγάλων και να αλλάξουν τον κόσμο!!!

Θα το κατορθώσουν άραγε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages