Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αη Γιάννη Καρβούνη Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αη Γιάννη Καρβούνη Καλαμάτας

Υπεγράφη σύμβαση για την κατασκευή της νέας δεξαμενής υδροδότησης στον Αη Γιάννη Καρβούνη Καλαμάτας

Share This


 
Υπεγράφη σ από τον Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Παναγιώτης Μιχαλίτσης Ανώνυμος Τεχνική Οικοδομική Εργοληπτική Εμπορική και Ενεργειακή Εταιρεία», σύμβαση για την υλοποίηση του έργου κατασκευής νέας δεξαμενής υδροδότησης 8.300 m3 στη περιοχή Αγίου Ιωάννη Καρβούνη της Καλαμάτας. Παρών στην υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Γενικός Διευθυντής της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Μιχάλης Βασιλειάδης.

Το εν λόγω σημαντικό έργο υποδομής χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», στην ενταγμένη Πράξη με τίτλο «Αναβάθμιση Υποδομών ύδρευσης ΔΕΥΑ Καλαμάτας» με προϋπολογισμό 6.150.000 € χωρίς ΦΠΑ και φορέα υλοποίησης τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Πρόκειται για έργο, το οποίο ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος είχε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα, καθώς συνδέεται με το υπό εξέλιξη εμβληματικό έργο της κατασκευής του κεντρικού αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης περιλαμβάνει την κατασκευή μιας νέας δεξαμενής υδροδότησης, όγκου 8.300m3, της χαμηλής ζώνης της πόλης της Καλαμάτας, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια υδροδότησης της για ικανοποιητικό χρονικό διάστημα.

Η σύμβαση -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει:

-Την κατασκευή της δεξαμενής στον Αγ. Ιωάννη Καρβούνη.

– Την εγκατάσταση αγωγού προσαγωγής νερού στη δεξαμενή.

– Την εγακτάσταση κεντρικού αγωγού εξαγωγής από τη δεξαμενή στον Αγ. Ιωάννη και την τροφοδότηση της δεξαμενής στις Τούρλες με παρεμβολή νέου αντλιοστασίου.

– Την κατασκευή νέου αντλιοστασίου τροφοδότησης της δεξαμενής στις Τούρλες.

-Την εγκατάσταση σωληνώσεων σύνδεσης του κεντρκού αγωγού εξαγωγής της δεξαμενής Αγ. Ιωάννη με τους κεντρικούς αγωγούς μεταφοράς του δικτύου της χαμηλής ζώνης της Καλαμάτας.

– Την τοποθέτηση συσκευών στις σωληνώσεις του δικτύου, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον έλεγχο και την ασφαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

«Το μεγάλο αυτό έργο έρχεται να λύσει τα προβλήματα υδροδότησης της Καλαμάτας αλλά και τμήματος της Δυτικής Μάνης για τα επόμενα 100 χρόνια», δήλωσε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος. «Πρόκειται για ένα έργο το οποίο σχεδιάσαμε, διεκδικήσαμε και σήμερα έχουμε φθάσει στο σημείο να υπογράφουμε τη σύμβαση που σηματοδοτεί την έναρξη της υλοποίησής του. Αν, μάλιστα, δούμε το έργο αυτό σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου κεντρικού αγωγού Φ800, αλλά και τα χιλιόμετρα νέων δικτύων υδροδότησης εντός αστικού ιστού που αντικαθιστούμε, μπορούμε να μιλήσουμε για μια νέα εποχή στην υδροδότηση χιλιάδων κατοίκων της περιοχής μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages