Πήγε στο δικαστήριο της Καλαμάτας για να μην χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πήγε στο δικαστήριο της Καλαμάτας για να μην χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας

Πήγε στο δικαστήριο της Καλαμάτας για να μην χτυπούν οι καμπάνες της εκκλησίας

Share This

 


Μια πρωτότυπη απόφαση έλαβε το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας και μετά από προσφυγή κατοίκου αποφάσισε πως εκκλησία δεν μπορεί να χρησιμοποιεί το καμπαναριό ως ρολόι. 

Ο κάτοικος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και κέρδισε προσωρινή παύση λειτουργίας του καμπαναριού, μέχρι και τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων. Για την υπόθεση που χειρίστηκε το γραφείο του γράφει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δικηγόρος Βασίλης Σωτηρόπουλος.

Το δικηγορικό γραφείο ανέλαβε τον κάτοικο που προσέφυγε επειδή οι καμπάνες χτυπούν σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα με αποτέλεσμα να «θίγεται η οικιακή γαλήνη».

Η ανάρτηση του Βασίλη Σωτηρόπουλου: 

«Το γραφείο μας εκπροσώπησε ιδιοκτήτη ακινήτου και κάτοικο της περιοχής που θίγεται στην οικιακή του γαλήνη από την χρήση παρακείμενου κωδωνοστασίου ιερού ναού ως ωρολογίου, με χτύπους σε κάθε ώρα και κάθε μισή ώρα.

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας εξέτασε χτες την συγκεκριμένη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και ανέβαλε την εκδίκασή της λόγω αποχής δικηγόρου του ιερού ναού, κρίνοντας όμως δεκτό το αίτημα για προσωρινή παύση λειτουργίας του κωδωνοστασίου μέχρι την συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και κατά τα ημίωρα.

Μέχρι την συζήτηση της υπόθεσης στις 12.3.2023 ο ιερός ναός είναι υποχρεωμένος να συμμορφωθεί με την προσωρινή διαταγή της Δικαστή του Πρωτοδικείου Καλαμάτας και να απέχει από την χρήση του κωδωνοστασίου κατά τον περιγραφόμενο τρόπο.

Παράλληλα, έχει ασκηθεί και αγωγή για την οριστική δικαστική προστασία του ατόμου από την διατάραξη της γαλήνης και της προστασίας της ιδιωτικής του ζωής από τον θόρυβο, σύμφωνα με σχετικές αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που έχουν κρίνει ότι αποτελεί θετική υποχρέωση του κράτους για προστασία της ιδιωτικής ζωής και της κατοικίας από θόρυβο (άρθρο 8 Ε.Σ.Δ.Α.).»

πηγη  Reader.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages