Ομόφωνο ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων ΔΕΥΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ομόφωνο ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων ΔΕΥΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Ομόφωνο ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων ΔΕΥΑ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας

Share This


 Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά την 23η/2023 συνεδρίασή του έκανε ομόφωνα αποδεκτό το ακόλουθο ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 αφού έλαβε υπόψη του:

Το νομοσχέδιο που αφορά σε συγχωνεύσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν 15 Περιφερειακοί φορείς σε επίπεδο διευρυμένων χωρικών ενοτήτων που θα παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιφέρεια της χώρας πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο σχεδιασμός αυτός εξελίσσεται με το πρόσχημα της επίτευξης οικονομιών κλίμακος.

Το γεγονός ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. από τον ιδρυτικό τους Νόμο 1069/80 λειτουργούσαν και λειτουργούν με ανταποδοτικούς πόρους χωρίς  καμία συμμετοχή επιδότηση από το Κράτος.

"Χρηματοδοτήθηκαν από την ίδρυση τους με Δάνεια από το ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων, με υψηλά επιτόκια δανεισμού και εξοφλήθηκαν από τους Δημότες μέσα από την επιβολή ειδικού τέλος 80% στα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης"

Για την κατασκευή και συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών, επιβαρύνθηκαν και επιβαρύνονται τα τιμολόγια Ύδρευσης αποχέτευσης με  ειδικό τέλος 90%.  Είναι απολύτως βέβαιο ότι, με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις πού προβλέπουν νέα δάνεια, αντί για επιδοτήσεις, θα επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ύδρευσης αποχέτευσης με νέα τέλη.

Ψηφίζει  ομόφωνα

Ζητεί:

  • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Φθηνό, με επάρκεια και υγιεινό νερό για το λαό. Κατάργηση του ΦΠΑ και των υπόλοιπων χαρατσιών. Να σταματήσει η εμπορευματική λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages