Ώρα αποφάσεων για Βασιλόπουλο: Ανακοινώνει πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ώρα αποφάσεων για Βασιλόπουλο: Ανακοινώνει πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Ώρα αποφάσεων για Βασιλόπουλο: Ανακοινώνει πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

Share This

 


Στις 2 Ιανουαρίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας για την εκλογή Προεδρείου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής. Έως τις 10 Ιανουαρίου οι ανακοινώσεις για τους νέους Αντιδημάρχους

Τα ονόματα που θα προτείνει για τη θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και τους πέντε Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξής του, που θα συμμετάσχουν στη Δημοτική Επιτροπή αποφασίζει τις επόμενες μέρες ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Η διαδικασία εκλογής του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελούν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας, θα πραγματοποιηθεί σε συνεδρίαση του Σώματος στις 2 Ιανουαρίου, ενώ στην ίδια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί και η διαδικασία εκλογής των μελών της Δημοτικής Επιτροπής.

Πρόκειται για Επιτροπή η οποία θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες και αναμένεται να είναι κυρίαρχο όργανο την επόμενη αυτοδιοικητική περίοδο, δεδομένου ότι έρχεται να αντικαταστήσει τις υφιστάμενες επιτροπές (οικονομική, ποιότητα ζωής κλπ).

Στον δήμο Καλαμάτας η Δημοτική Επιτροπή θα έχει πρόεδρο τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο, και θα αποτελείται από 5 μέλη της πλειοψηφίας και 3 της αντιπολίτευσης.

Οι 5 που θα προταθούν από τον κ. Βασιλόπουλο αναμένεται να είναι ανάμεσα σε εκείνους που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης και ως εκ τούτου με την ανακοίνωσή τους θα διαμορφωθεί μια πρώτη εικόνα για τις επιλογές του Δημάρχου Καλαμάτας σε σχέση με τις θέσεις των Αντιδημάρχων.

Η διαδικασία ανακοίνωσης των νέων Αντιδημάρχων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, καθώς αμέσως μετά την εκλογή Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και μελών της Δημοτικής Επιτροπής ο κ. Βασιλόπουλος θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις επί του ζητήματος.

Σημειώνεται ότι πριν από όλα τα παραπάνω εκκρεμεί μια ακόμα συνάντηση του κ. Βασιλόπουλου με τους εκλεγμένους του συνδυασμού του, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages