Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με απόφαση γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με απόφαση γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου

Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με απόφαση γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου

Share This


 Ανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου με σχετική απόφαση του γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου. Η ανασυγκρότηση έγινε λόγω της λήξης της θητείας του προηγούμενου σώματος.

Οπως ανέφερε, στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, τόσο ο ΓΟΕΒ Παμίσου στη Μεσσηνία, όσο και ο ΓΟΕΒ Αργολίδας, εξακολουθούν να έχουν πολλά προβλήματα -“παρά τις προσπάθειες που γίνονται και στους δύο ΓΟΕΒ, τα χρέη και τους ανέρχονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ”, σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια των προηγούμενων χρόνων.

Ο Π. Νίκας διευκρίνισε πως στην Περιφέρεια δεν επιτρέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να συνδράμει για την εξόφληση των οφειλών των δύο ΓΟΕΒ, τονίζοντας ότι η όποια τακτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι η μόνη λύση, όπως κατ’ επανάληψη έχει προτείνει, είναι η διασύνδεση των καλλιεργειών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προκειμένου να απομειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος στον πρωτογενή τομέα.

Οπως είπε ο περιφερειάρχης, η ανασυγκρότηση του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Παμίσου αποτελεί επί της ουσίας γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο κατά τα άλλα όμως -όπως επισήμανε ο Π. Νίκας- δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη ως προς την τακτοποίηση θεμάτων σχετικών με υποδομές και χρέη των ΓΟΕΒ.

Την απόφαση με την ανασυγκρότηση του ΓΟΕΒ Παμίσου μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ 9ΓΥΟΟΡ1Φ-ΕΡΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages