ΚΟΝΤΡΑ στη Δυτική Μάνη Χιουρέας με Γιαννημάρα για σύμβαση αναβάθμισης φωτισμού - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΚΟΝΤΡΑ στη Δυτική Μάνη Χιουρέας με Γιαννημάρα για σύμβαση αναβάθμισης φωτισμού

ΚΟΝΤΡΑ στη Δυτική Μάνη Χιουρέας με Γιαννημάρα για σύμβαση αναβάθμισης φωτισμού

Share This


 Προτροπή στον απερχόμενο δήμαρχο Δημήτρη Γιαννημάρα, να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια ως προς τη σύμβαση για τον Δημοτικό φωτισμό, κάνει ο νέος Δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιώργος Χιουρέας, υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω σύμβαση αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ θα πρέπει να επανεξεταστεί, καθώ
ς απαιτείται να έχει προηγηθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λόγω των δημοτικών τελών που δεσμεύει και εξασφαλισμένη πίστωση εξόφλησης της συνολικής δαπάνης,  διαφορετικά είναι παράνομη. "Η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού θα προχωρήσει, αλλά με τον σωστό τρόπο και κόστος, και με τη σωστή διαδικασία", επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του νέου Δημάρχου Δυτικής Μάνης Γιώργου Χιουρέα.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΙΟΥΡΕΑ

"Καλώ τον Δήμαρχο κ. Γιαννημάρα να μην προβεί σε καμία ενέργεια σχετική με την υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση του Δημοτικού Φωτισμού, αξίας άνω των 3.000.000 ευρώ, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από τη Διοίκηση του Δήμου Δυτικής Μάνης.

•Η συγκεκριμένη σύμβαση, με αξία παραπάνω από διπλάσια από τις τιμές των φωτιστικών LED σύμφωνα με το ΦΕΚ εφαρμογής τιμολογίων, θα επανεξεταστεί και η ωφέλεια της θα ελεγχθεί από τη νέα δημοτική αρχή.

•Τονίζω, σε όλους τους τόνους, ότι χωρίς την εξασφαλισμένη πίστωση εξόφλησης της συνολικής δαπάνης, η οποία και προϋποθέτει σύμφωνα με το ισχύoν νομικό πλαίσιο, την δέσμευση των δημοτικών τελών των συμπολιτών μας με έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δυτικής Μάνης (ως το μοναδικό όργανο για την λήψη της συγκεκριμένης απόφασης) η υπογραφή της σύμβασης είναι παράνομη και ως έτσι θα ελεγχθεί από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Χώρας.

•Η αναβάθμιση του Δημοτικού φωτισμού θα προχωρήσει. Αλλά με τον σωστό τρόπο, με το σωστό κόστος και πάνω από όλα με τις σωστές διαδικασίες.

•Η προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος και των δημοτικών τελών αποτελούν για εμάς το πρωταρχικό καθήκον".


Γιαννημάρας: "Η απερχόμενη αρχή ετοιμάζει και άλλα δώρα για τους δημότες πριν την άφιξη του Αγίου Βασιλείου"

Ως "δώρα" για τους δημότες χαρακτηρίζει τα αυτονόητα, ο απερχόμενος Δήμαρχος Δημήτρης Γιαννημάρας. Λίγες μέρες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του και αποχωρήσει, αφού δεν επανεξελέγη oύτε ως δημοτικός σύμβουλος, εξέδωσε ανακοίνωση που αφορά την αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού και τα ψηφιακά υδρόμετρα. Στην ανακοίνωσή του σήμερα το μεσημέρι κάνει λόγο για υπογραφή της σύμβασης αναβάθμισης φωτισμού που υπέγραψε με τους αναδόχους και προαναγγέλλει "και άλλα δώρα πριν την άφιξη του Άη Βασιλείου", όπως λέει χαρακτηριστικά. Αναλυτικά η ανακοίνωση του απερχόμενου Δημάρχου:


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗΜΑΡΑ


"Ένα ακόμα μεγάλο έργο μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του Δημάρχου Δημητρίου Γιαννημάρα.

Η ενεργειακή αναβάθμιση του Δικτύου Δημοτικού φωτισμού του Δήμου Δυτικής Μάνης (LED), ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Δήμο το οποίο θα επιφέρει μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος δηλαδή εξοικονόμηση ενέργειας, βελτίωση του φωτιστικού αποτελέσματος και πολύ μεγάλο οικονομικό όφελος, άρχισε από χθες 4/12/2023, με την υπογραφή της Σύμβασης, να υλοποιείται.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, αφού ετοίμασε τη μελέτη, πήρε την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού ελέγχθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο, πήρε την εντολή να υπογράψει τη Σύμβαση, γεγονός που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δημήτριος Γιαννημάρας, υπογράφοντάς την μαζί με τους αναδόχους.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή ετοιμάζει, μετά την αντικατάσταση των υδρομέτρων με ψηφιακά, και άλλα δώρα για τους Δημότες, πριν την άφιξη του Αγίου Βασιλείου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages