Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζει τον… πιο μελωδικό Φεβρουάριο! - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζει τον… πιο μελωδικό Φεβρουάριο!

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζει τον… πιο μελωδικό Φεβρουάριο!

Share This

 


Μετά τις απόλυτα επιτυχημένες δράσεις του Ιανουαρίου, το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας ετοιμάζεται για τις δράσεις του Φεβρουαρίου!

Το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:00, στην Αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας με μια συναυλία Μουσικής Δωματίου που ταυτόχρονα αποτελεί και τις απολυτήριες εξετάσεις της ταλαντούχου σπουδάστριας του Δ.Ω.Κ. Ζωής Κατσαπάρα. Η Ζωή θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με έργα μουσικής δωματίου για βιολί, φλάουτο με ράμφος και πιάνο του G.Ph. Telemann, καθώς και σονάτες για βιολί και πιάνο των W.A. Mozart και L.v. Beethoven στο πλαίσιο των απολυτηρίων εξετάσεών της από την τάξη Μουσικής Δωματίου του καθηγητή Λουκά Γεώργα.

Συνεργάζονται μαζί της οι Κατερίνα Χρυσανθακοπούλου (φλάουτο με ράμφος), Δημήτρης Αδαμόπουλος (πιάνο) και ο καθηγητής της, Λουκάς Γεώργας (πιάνο).

Το Σαββατοκύριακο 10 & 11 Φεβρουαρίου 2024, θα πραγματοποιηθεί ένα διήμερο σεμινάριο με τον μαέστρο και τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο. Μόνιμος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ Μπαρόκ Όπερας του Μπαϊρόιτ, ο Μάρκελλος Χρυσικόπουλος, θα διδάξει τους σπουδαστές μονωδίας του Δ.Ω.Κ. τα μυστικά της Μπαρόκ και Κλασικής φωνητικής μουσικής.

Την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, στις 12:00,επιστρέφουν στο Δημοτικό Ωδείο, τα  Παραμύθια της Κυριακής  με την Χριστίνα Δίμιζα και την Λίλλυ Τριαντάρη. Παραμύθια για παιδιά από 5 έως 95 χρονών.

Στη συνέχεια, τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024, στις 20:30 έχουν σειρά τα “Παραμύθια Σοφίας” για ενήλικο κοινό και πάλι με την Λίλλυ Τριαντάρη και την Χριστίνα Δίμιζα!

Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, η αίθουσα συναυλιών του Δ.Ω.Κ. μετατρέπεται σε καλλιτεχνικό καφενείο, με μια βραδιά αφιερωμένη στην τζαζ μουσική! Το κουιντέτο της τζαζ τραγουδίστριας Σοφίας Μπράιλα, θα μας μεταφέρει σε άλλες εποχές με γνωστά τζαζ standards!

Τέλος, καθώς φέτος είναι δίσεκτο έτος, δεν θα μπορούσε να αφήσει το Ωδείο “ανεκμετάλλευτη” την 29η Φεβρουαρίου!

Ο ειδικός στην παλαιά μουσική, δηλαδή στην μουσική της Αναγέννησης και του Μπαρόκ, Δημήτρης Κούντουρας, θα μεταδώσει τους σπουδαστές φλάουτου και φλάουτου με ράμφος τα… μυστικά της μουσικής του G.Ph. Telemann.

Η είσοδος για τις δράσεις είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages