Από 20 έως 45 λεπτά το ταξίδι με υδροπλάνο από Καλαμάτα ανάλογα με τον προορισμό - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Από 20 έως 45 λεπτά το ταξίδι με υδροπλάνο από Καλαμάτα ανάλογα με τον προορισμό

Από 20 έως 45 λεπτά το ταξίδι με υδροπλάνο από Καλαμάτα ανάλογα με τον προορισμό

Share This

 


Από 20 έως 45 λεπτά το ταξίδι με υδροπλάνο από Καλαμάτα ανάλογα με τον προορισμό

Ολοκληρώθηκαν οι χερσαίες εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Μεσσηνίας

Τα επιχειρηματικά πλάνα της Hellenic Seaplanes για την Πελοπόννησο και την Καλαμάτα είναι σταθερά αναπτυσσόμενα εδώ και πολύ καιρό και πλέον παίρνουν μορφή με την κατασκευή των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου Καλαμάτας και συγκεκριμένα την τοποθέτηση του σταθμού επιβατών στο μεσσηνιακό λιμάνι. 

Το πρώτο βήμα που ολοκληρώθηκε περιελάβανε την τοποθέτηση του κτιρίου εξυπηρέτησης επιβατών του υδατοδρομίου στον εσωτερικό λιμένα. 

Ο σταθμός εξυπηρέτησης επιβατών υδροπλάνου προβλέπεται να εξυπηρετεί ταξιδιώτες όλον τον χρόνο, καθώς μέσα σε αυτόν θα μπορούν: 

 • να κάνουν επιτόπου έκδοση νέων εισιτηρίων 
 • να τσεκάρουν τα εισιτήρια πριν την πτήση τους
 • να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι πριν το ταξίδι τους
 • να παραμένουν στην αίθουσα αναμονής μέχρι να ξεκινήσει η πτήση τους

Η συνέχεια περιλαμβάνει την ολοκλήρωση των υδάτινων εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση της πλωτής προβλήτας πρόσδεσης όπου θα γίνεται η επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών. 

Στόχος είναι σύντομα το δίκτυο υδατοδρομίων Πελοποννήσου με τα υδατοδρόμια Πάτρας, Κυλλήνης, Καλαμάτας, Ερμιονίδας, Μονεμβασιάς, Ναυπλίου, Νέας Κίου και Γυθείου να είναι βιώσιμο σύντομα και σε πλήρη λειτουργία. 

Το νέο μέσο της Μεσσηνίας έρχεται να συμπληρώσει το υφιστάμενο δίκτυο διασύνδεσης της πόλης, με την Καλαμάτα να αναπτύσσεται ραγδαία ως τουριστικός προορισμός και να δημιουργεί νέες επιλογές μετακίνησης καθώς να δημιουργεί νέα προϊόντα στην τοπική οικονομία και επιχειρηματικότητα. 

Τις επόμενες εβδομάδες έρχεται και η πλωτή πλατφόρμα

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων ότι «Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας…Τις επόμενες εβδομάδες όπως έχω μιλήσει με τον υπεύθυνο της Hellenic Seaplanes θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε μέσα στο Φεβρουάριο-Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας».

Σε δηλώσεις του από το λιμάνι της Καλαμάτας, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε μεταξύ άλλων:   

« Η Hellenic Seaplanes ετοιμάζεται να ανοίξει φτερά με τα υδροπλάνα της πάνω από την Ελλάδα και οι θετικές εξελίξεις που φέρνει η ολοκλήρωση των χερσαίων εγκαταστάσεων του υδατοδρομίου στην Καλαμάτα συμπληρώνει το παζλ του Πελοποννησιακού δικτύου. Ο τομέας της αεροπορικής διασύνδεσης με υδροπλάνα έχει φτάσει στο σημείο εκκίνησης και σύντομα οι επιβάτες θα πετάνε από λιμάνι σε λιμάνι απολαμβάνοντας μια καινούργια εμπειρία γρήγορης και καλύτερης μετακίνησης σε νησιά, παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές». 

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του Υδατοδρομίου Καλαμάτας περιλαμβάνουν:

 • σταθμό εξυπηρέτησης επιβατών
 • κιόσκια ενημέρωσης
 • check in point
 • σύγχρονα αλουμίνια καθίσματα
 • οθόνες ενημέρωσης και πληροφόρησης των επιβατών για τις αναμενόμενες αφίξεις/αναχωρήσεις των υδροπλάνων
 • αυτόματους πωλητές
 • στέγαστρα αναμονής επιβατών
 • συσκευές πυρόσβεσης

Οι υδάτινες εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν πλωτή προβλήτα για την ασφαλή πρόσδεση των υδροπλάνων καθώς και την πρόσδεση του σκάφους υπηρεσίας του υδατοδρομίου.

Η λήψη απόφασης για παραχώρηση χρήσης χώρου (χερσαίου και θαλάσσιου) πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, με τη Hellenic Seaplanes μέσω θυγατρικής της εταιρείας, να αναλαμβάνει την εγκατάσταση και το ολικό management του υδατοδρομίου.

Έτοιμο και το site του υδατοδρομίου Καλαμάτας

Όντας μια σύγχρονη υποδομή, μαζί με τις κατασκευές στο καλαματιανό λιμάνι δημιουργείται και η ψηφιακή ταυτότητα του έργου και η επίσημη σελίδα του υδατοδρομίου είναι γεγονός. 

Η ηλεκτρονική σελίδα του υδατοδρομίου Καλαμάτας είναι πλέον διαθέσιμη στο κοινό, παρέχοντας όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται το επιβατικό κοινό για να ενημερωθεί για το προφίλ του έργου, τις εγκαταστάσεις, τις παροχές του και τα εν δυνάμει δρομολόγια και πτήσεις των υδροπλάνων από/προς αυτό. 

Πτήσεις με υδροπλάνα από και προς το Υδατοδρόμιο Καλαμάτας

Το υδατοδρόμιο Καλαμάτας εξυπηρετεί οργανωμένες και ναυλωμένες (charter) πτήσεις με υδροπλάνα, μέσω σύνδεσης της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με διάφορα γειτονικά λιμάνια της Πελοποννήσου, των Ιονίων και άλλων περιοχών.

Ειδικότερα, οι πτήσεις από και προς την Καλαμάτα κατανέμονται σε τρεις (3) χρονικές  κατηγορίες που περιλαμβάνουν ταξίδια με υδροπλάνα έως 20 λεπτών, έως 30 λεπτών καθώς και 45 λεπτών. 

Μέσω ενδιάμεσων (island hopping) και απευθείας πτήσεων, από-προς το υδατοδρόμιο Καλαμάτας πραγματοποιούνται αεροπορικά δρομολόγια υδροπλάνων στις αντίστοιχες υποδομές σε Κυλλήνη, Ζάκυνθο, Ιθάκη, Κεφαλλονιά, Πάτρα, Αντίκυρα, Άλιμο, Μονεμβασιά, Γύθειο, Κύθηρα, Ναύπλιο, Πύλο καθώς και Κόρινθο.

Χάρτης διάρκειας πτήσεων από το υδατοδρόμιο της Καλαμάτας

Η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη μέσω του www.hellenic-waterairports.com, την ενημερωτική πλατφόρμα του δικτύου υδατοδρομίων της Hellenic Seaplanes στην Ελλάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages