Βασιλόπουλος: «Πάρα πολύ άδικο να ενσωματωθεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας με άλλες ΔΕΥΑ » - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Βασιλόπουλος: «Πάρα πολύ άδικο να ενσωματωθεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας με άλλες ΔΕΥΑ »

Βασιλόπουλος: «Πάρα πολύ άδικο να ενσωματωθεί η ΔΕΥΑ Καλαμάτας με άλλες ΔΕΥΑ »

Share This

 


Τις ενστάσεις του για τις διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που προβλέπει συγχώνευση των ΔΕΥΑ και δημιουργία μεγαλύτερων επιχειρήσεων που θα καλύπτουν ευρύτερες περιοχές εξέφρασε τηνΤρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ερωτηθείς σχετικά για το θέμα.

Ο Δήμαρχος χαρακτήρισε ως «άδικη» για το Δήμο Καλαμάτας μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια υγιής Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης με αποθεματικό 9 εκατομμύρια ευρώ, που με χρηστή διοίκηση έχει καταφέρει να δώσει σπουδαίο έργο, ενώ για το 2024 έχει εγκριθεί τεχνικό πρόγραμμα ύψους σχεδόν 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ανέφερε: «Η ΔΕΥΑ Καλαμάτας είναι μια επιχείρηση η οποία έχει αποθεματικό περίπου 9 εκατομμύρια. Υπάρχουν άλλες ΔΕΥΑ που χρωστούν πάρα πολλά χρήματα, εκατομμύρια. Είναι πάρα πολύ άδικο, μια προσπάθεια που έχει γίνει εδώ στην Καλαμάτα, από τους δημότες, από την καλή και ορθή διαχείριση να ενσωματωθεί με ζημιές και ελλείμματα που έχουν άλλες ΔΕΥΑ. Εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να παραμείνει η ΔΕΥΑ Καλαμάτας όπως είναι, αυτόνομη, και να μπορεί να συνεχίσει να επιτελεί το σπουδαίο έργο που επιτελεί. Μην ξεχνάμε ότι φέτος, για το 2024, εγκρίθηκε το τεχνικό πρόγραμμα της ΔΕΥΑΚ που είναι 49.800.000 ευρώ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages