Συνθήματα με πανό έξω από τα δικαστήρια για το νέο φορολογικό στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συνθήματα με πανό έξω από τα δικαστήρια για το νέο φορολογικό στην Καλαμάτα

Συνθήματα με πανό έξω από τα δικαστήρια για το νέο φορολογικό στην Καλαμάτα

Share This


 “Όπως έφυγαν οι προηγούμενοι έτσι θα φύγουν και αυτοί” τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστας Μαργέλης, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν οι δικηγόροι έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, το πρωί, για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Οι “προηγούμενοι” προφανώς είναι εκείνοι που έφεραν και ψήφισαν το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο Κατρούγκαλου επί ΣΥΡΙΖΑ και αντίστοιχα “αυτοί” είναι όσοι έφεραν και ψηφίζουν το νομοσχέδιο της σημερινής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για το φορολογικό νομοσχέδιο που επιβάλλει ισοπεδωτικά τεκμαρτό εισόδημα στους ελεύθερους επαγγελματίες…

Οι δικηγόροι της Καλαμάτας συγκεντρώθηκαν έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, στην είσοδο της Αριστομένους και άνοιξαν πανό με το σύνθημα: “Είσαστε ντελιβεράδες του μεγάλου πλούτου – Είμαστε η φωνή της μεσαίας τάξης – Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας”. Φώναξαν επίσης ομαδικά συνθήματα όπως “Τα εισοδήματά μας δεν είναι τεκμαρτά – Αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά”.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Κώστας Μαργέλης, τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δεχτεί “το πρώτο ισχυρό ράπισμα” από την Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, η οποία είπε ότι κρίνει πως το φορολογικό νομοσχέδιο έχει αντισυνταγματικές ρυθμίσεις σε σχέση με τους μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες και κρίνει ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία συσχέτιση. Ο κ. Μαργέλης τόνισε ότι αυτό το “ράπισμα” οι βουλευτές, ιδιαίτερα όσοι είναι δικηγόροι, πρέπει να το λάβουν υπόψιν τους γιατί θα είναι υπεύθυνοι αν θα το ψηφίσουν.

Ο Κώστας Μαργέλης υπενθύμισε ότι “ο νόμος Κατρούγκαλου το 2019 έπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κρίθηκε αντισυνταγματικός, επειδή υπήρχε μια ισοπέδωση των ελεύθερων επαγγελματιών με τους μισθωτούς. Το φορολογικό νομοσχέδιο αυτό προσπαθεί να εξομοιώσει τους ελεύθερους επαγγελματίες με τους μισθωτούς, ορίζοντας το ελάχιστο τεκμαρτό εισόδημα των ελεύθερων επαγγελματιών σε σχέση με τους 14 μηνιαίους μισθούς των μισθωτών. Αυτό είναι άδικο, οδηγεί σε αφανισμό τη μεσαία τάξη των ελεύθερων επαγγελματιών, βοηθάει μόνο τις εταιρείες και το υψηλό κεφάλαιο. Ο αγώνας θα συνεχιστεί, δεν θα τελειώσει εδώ. Το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί σήμερα ή αύριο όμως οι δικηγόροι και η κοινωνία μας δεν είμαστε διατεθειμένοι να σταματήσουμε τον αγώνα μας. Εμείς θα είμαστε εδώ, στις επάλξεις και θα προσπαθήσουμε και δικαστικά να το καταρρίψουμε. Στο Συμβούλιο της Επικρατείας είναι βέβαιο ότι θα καταπέσει κάποια στιγμή και όπως έφυγαν οι προηγούμενοι έτσι θα φύγουν και αυτοί που πέρασαν αυτό το νομοσχέδιο”.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages