Μεσσηνία: Θετικός φέτος ο Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2023 - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μεσσηνία: Θετικός φέτος ο Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2023

Μεσσηνία: Θετικός φέτος ο Απολογισμός αντιπυρικής περιόδου 2023

Share This


 Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μεσσηνίας – πύραρχος Θανάσης Κατσαφάδος: “Η φετινή αντιπυρική χρονιά ήταν μία από τις καλύτερες της 20ετίας”

Αυτό τόνισε στον απολογισμό που έγινε το βράδυ της Παρασκευής 1η Δεκεμβρίου, στην Π.Υ. Καλαμάτας ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Μεσσηνίας, επισημαίνοντας  ότι “σε αριθμό οι πυρκαγιές ήταν ίδιες με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάηκαν ελάχιστα στρέμματα”, συνολικά 678 αγροτοδασικών εκτάσεων.

Αφού παρατήρησε ότι “η Καλαμάτα κάθε χρόνο είναι 1η – 2η πανελλαδικά σε συμβάντα”, ο διοικητής των Π.Υ. του νομού, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου σημείωσε: “Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας (και το Κλιμάκιο Μελιγαλά) μέχρι το τέλος Οκτωβρίου είχαμε 422 αγροτοδασικές πυρκαγιές και 195 αστικές και στις αγροτοδασικές κάηκαν μόνο 600 στρέμματα, ενώ τα προηγούμενα χρόνια μετράγαμε χιλιάδες.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Γαργαλιάνων (και κλιμάκια Κυπαρισσίας και Πύλου) είχαμε 69 αγροτοδασικές και 41 αστικές και κάηκαν μόνο 78 στρέμματα. Πιάστηκαν άμεσα οι πυρκαγιές”. Συνεχίζοντας την ενημέρωση, ο κ. Κατσαφάδος ανέφερε ότι “σε συμβάντα με εξαίρεση Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η Π.Υ. Καλαμάτας ήταν 2η σε συμβάντα μετά την Υπηρεσία του Αγρινίου”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι εθελοντικές οργανώσεις ΓΑΙΑ στη Μάνη, ΟΑΚ Μεσσηνίας 4Χ4 και Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για τη σημαντική προσφορά τους και το2023.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι διοικητές των Π.Υ. Καλαμάτας και Γαργαλιάνων, αξιωματικοί και πυροσβέστες από την υπηρεσία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages