ΜΕ κάθε λαμπρότητα ο Eσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

ΜΕ κάθε λαμπρότητα ο Eσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα

ΜΕ κάθε λαμπρότητα ο Eσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα

Share This

 


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια και με την παρουσία πλήθους πιστών τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής του Αγίου Νικολάου στον ομώνυμο Ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τον επονομαζόμενο “Φλαρίου” στην πόλη της Καλαμάτας.

Της Ακολουθίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ πλαισιωμένος από το σύνολο των εφημερίων της πόλης της Καλαμάτας και της ευρύτερης περιοχής της Μεσσηνίας, συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Καρθαγένης κ. Μελετίου. Κηρύττοντας τον Θείο Λόγο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πρόσωπο του τιμωμένου Αγίου Νικολάου και στην θέση που του έχει δώσει τιμητικά η Εκκλησία προσφωνώντας τον “Πανάγιο”.

Προ του πέρατος ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Γαβριήλ, τους κληρικούς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών της πόλης της Καλαμάτας, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο κ. Αθανάσιο Βασιλόπουλο αλλά και το πολυπληθές εκκλησίασμα για την παρουσία και συμμετοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages