Συγκέντρωση-πορεία στην Καλαμάτα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συγκέντρωση-πορεία στην Καλαμάτα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Συγκέντρωση-πορεία στην Καλαμάτα για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Share This

 


Με το σύνθημα “Δεν ξεχνάμε” τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και τα άλλα θύματα της κρατικής βίας και αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και “Δεν τρομοκρατούμαστε” για τη δίκη στην οποία σύρονται μέλη της Αντιφασιστικής Κίνησης επειδή αντιστάθηκαν στη απαγόρευση των συναθροίσεων με το πρόσχημα της πανδημίας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, από την Αντιφασιστική Κίνηση, η συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία…


Το πλαίσιο της κινητοποίησης που διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας έχει ως εξής: “Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και των δολοφονημένων και των άλλων θυμάτων της κρατικής βίας και της αστυνομικής αυθαιρεσίας, χωρίς ποτέ να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υψώνουμε τείχος αντίστασης στις δολοφονίες, τις βιαιοπραγίες και τις αυθαιρεσίες της αστυνομίας. Δεν ξεχνάμε τους δολοφονημένους Νίκο Σαμπάνη, Κώστα Φραγκούλη και Χρήστο Μιχαλόπουλο που έπεσαν νεκροί επειδή ήταν Ρομ. Δεν ξεχνάμε τον νεαρό Σύρο που δολοφονήθηκε πισώπλατα και δεν ξεχναμε τον Βασίλη Μάγγο, που ξυλοκοπήθηκε άγρια σε δημόσια θέα.

Στις 6 Δεκεμβρίου τιμάμε τη συνεχώς δοκιμαζόμενη νεολαία, που φυτοζωεί χωρίς ουσιαστική παιδεία, χωρίς επαγγελματική αποκατάσταση, χωρίς ελπίδα και μέλλον, που πρέπει να ζήσει με τη ζοφερή διαπίστωση «στις τράπεζες λεφτά, στη νεολαία σφαίρες».

Η 6η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα του Αλέξανδρου, η ημέρα των νέων ανθρώπων, βλέπουν το μέλλον τους να γίνεται δυστοπικό.

Φέτος στις 6 Δεκέμβρη ανοίγουμε ξανά την καμπάνια ενημέρωσης για τις διώξεις των μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας επειδή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για συγκέντρωση την 6η Δεκέμβρη 2020 ενάντια στις απαγορεύσεις στο ίδιο σημείο της κεντρικής πλατείας. Στις 24 Ιανουαρίου οι συντροφοί μας καλούνται να δικαστούν μόνο και μόνο για τον παραδειγματισμό όλων των υπολοίπων με προσχηματικές κατηγορίες περί παραβίασης υγειονομικών μέτρων και απείθεια, ενώ είναι πλέον σε όλους μας γνωστό ότι οι συγκεντρώσεις ποτέ δεν προκάλεσαν διάδοση του Covid-19 και ο μόνος λόγος της απαγόρευσής τους από την κυβέρνηση ήταν η προσπάθεια να επιβληθούν μόνιμοι περιορισμοί στις συλλογικές διεκδικήσεις και περαιτέρω ενίσχυση της αστυνομίας. Οι συγκεντρώσεις μας τους ενοχλούσαν γιατι είχαν σύνθημα “ΜΑΤ ΠΑΝΤΟΥ- ΜΕΘ ΠΟΥΘΕΝΑ” ενώ αν πηγαίναμε στην ανάσταση ή για θεία κοινωνία δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα. Μετά όμως την για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες (πρώτη φορά απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις της 17η Νοέμβρη) χουντικής έμπνευσης «απαγόρευση συναθροίσεων καθ’ άπασαν την επικράτειαν» όπως θα έλεγε μια συγκεκριμένη φωνή σε άλλες μαύρες εποχές με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., θεωρήσαμε χρέος μας να απαντήσουμε σε αυτή την επιλογή της κυβέρνησης κάνοντας πράξη το σύνθημα «στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία». Μια ελάχιστη πράξη μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξη αλλά και τιμής στην εξέγερση που ακολούθησε. Όταν το κράτος τσαλακώνει κάθε έννοια κράτους δικαίου και ακόμα και της δικής του αστικής δημοκρατίας, τότε η αντίσταση είναι το ελάχιστο που έχουμε να κάνουμε.

Στις 11.00 ακριβώς βρεθήκαμε στην κεντρική πλατεία με σκοπό να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας σε αυτή την απαγόρευση και να καταστήσουμε σαφές ότι δεν τρομοκρατούμαστε. Ενώ οι παρευρισκόμενοι τηρούσαμε αυστηρά τις αποστάσεις και φορούσαμε άπαντες μάσκες, όπως άλλωστε αναφερόταν και στο κάλεσμα που απευθύναμε, και κανένα μέτρο για την υγεία δεν παραβιάστηκε, η αστυνομία προέβη σε τρεις αναίτιες προσαγωγές που ώρες αργότερα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Τόσο τους πήρε να αποφασίσουν τι έγκλημα διέπραξαν οι προσαχθέντες, κρατώντας τους για ώρες σε γραφείο εντός του ΑΤ, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο είχε εντοπιστεί κρούσμα στα κρατητήρια. Δεν έφτανε το διοικητικό πρόστιμο, τους «φόρτωσαν» και μια ανυπόστατη δικογραφία περί παραβίασης υγειονομικών μέτρων για παραδειγματισμό!

Ε λοιπόν! Δεν τρομοκρατούμαστε!

Απέναντι στον περιορισμό των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, απέναντι στο αστυνομικό κράτος που επιχειρούν να επιβάλουν

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟ ΛΑΟ !

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ στους συλληφθέντες της 6/12/20 -μέλη της αντιφασιστικής κίνησης Καλαμάτας!”

Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages